Kari Skeie skal utgjøre NRKs faste team i Ukraina sammen med Gunnar Bratthammer.
Kari Skeie skal utgjøre NRKs faste team i Ukraina sammen med Gunnar Bratthammer.

NRK

Kari Skeie og Gunnar Bratthammer blir NRKs korrespondent-team i Ukraina

Oppretter Ukraina-stillinger.

Publisert Sist oppdatert

Kari Skeie og Gunnar Bratthammer er ansatt som NRKs korrespondentteam i Ukraina, opplyser utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen overfor Journalisten.

Skeie er utenriksmedarbeider og har jobbet tett med Russland, Øst-Europa og Nordområdene, mens Bratthammer er erfaren NRK-fotograf som har jobbet mye i Ukraina og andre krevende områder tidligere.

– Sammen vil de kunne komme tett på folk og lage reportasjer og rapportere nyheter som blir viktig nå som vi snart er på vei inn i krigens andre år, skriver Falkenberg Mikkelsen i en e-post.

Gunnar Bratthammer går inn i NRKs Ukraina-team.
Gunnar Bratthammer går inn i NRKs Ukraina-team.

Tilstedeværelse i Ukraina er av stor journalistisk betydning, understreker utenrikssjefen.

– NRK har vært til stede nesten sammenhengende siden før Russland gikk til full invasjon, og nå etablerer vi oss med et permanent team i Kyiv. Det blir viktig for å bedre forstå Ukraina og kunne rapportere med dybde og tilstedeværelse om krigens gang. Det blir viktig nå som krigen snart er på vei inn i sitt andre år. Denne krigen påvirker hele verden, og særlig vårt eget europeiske kontinent, skriver Falkenberg Mikkelsen.

– Det blir kaldt i vinter, men hvilke andre vendinger vil denne krigen ta? Det vet vi ikke nå. Derfor er det viktig at vi er tilstede, som øyenvitner som kan rapportere den løpende utviklingen. Jeg ser frem til å komme enda tettere på folkene og livet man lever i Ukraina, enn det jeg har vært til nå i år, på mer sporadiske reportasjereiser, uttaler Bratthammer i meldingen om ansettelsen.

Skeie tror også det blir spennende å bo og jobbe i Ukraina i tiden fremover.

– Det er et stort alvor knytta til jobben og store forventninger til hva vi skal levere. Målet er å jobbe fram god journalistikk. I tillegg til å følge utviklinga av krigen, håper jeg at vi klarer å finne andre typer historier som går bak det daglige nyhetsbildet. Det blir viktig når vi skal være til stede over tid, uttaler hun i meldingen.

Det var i slutten av oktober at det ble kjent at NRK planla å opprette en egen korrespondentstilling i krigsrammede Ukraina.

– Dette er den aller, aller viktigste saken vi jobber med, så ser vi at dette blir langvarig og at en korrespondent gir oss mulighet til å få kontinuitet i dekningen, sa utenrikssjefen til Nyhetsmorgen den gangen.

Powered by Labrador CMS