Katinka Hustad vant Årets bilde 2017 tidligere i år. Nå er hun valgt ut til å være med i Joop Swart Masterclass. Arkivfoto: Marte Vike Arnesen

Katinka Hustad til Joop Swart Masterclass

Ble valgt ut som en av 12 blant 219 nominerte fotografer fra hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frilansfotograf og Årets bilde-vinner Katinka Hustad er valgt ut til å være med i prestisjefulle Joop Swart Masterclass, i regi av World Press Photo. Det ble offentliggjort i kveld, på første dag av fotofestivalen som arrangeres i Amsterdam i helgen. Da blir det også klart hvem som vinner World Press Photo of the Year - fotojournalistenes mest høythengende pris internasjonalt. 

Hustad er dermed i en ekslusiv gruppe på 12 unge fotografer - ni kvinner og tre menn - fra hele verden som får delta på en ukes intens workshop i Amsterdam i høst. Under veiledning av fem mentorer fra ulike fagområder i bransjen, er målet at de unge fotografene skal utvikle seg, diskutere eget og andres arbeider, bygge nettverk og få ny falig kompetanse. I forkant av workshopen skal alle fotografene lage et prosjekt på et tema som de får utdelt. 
 

Årets bilde 2017. Av Vlad Belomoin (18) og Alina Snigiryova (18) som bor i forstaden Greenlandia utenfor St. Petersburg. Foto: Katinka Hustad


Hustad jobber som fotograf i Morgenbladet, i tillegg til å gjøre egne prosjekter og oppdrag. I mars vant hun Årets bilde 2017 for et fotografi fra middelklasseliv i Russland. I 2016 fikk hun 3.pris i World Press Photo for en videoreportasje. 

Les også: Katinka Hustad vinner Årets bilde 

Powered by Labrador CMS