Kina har besluttet å midlertidig blokkere nettleksikonet Wikipedia på alle språk. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix.
Kina har besluttet å midlertidig blokkere nettleksikonet Wikipedia på alle språk. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Wikipedia på alle språk blokkert i Kina

Stanset av «den kinesiske brannmuren».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alle språkversjoner av Wikipedia har blitt blokkert i Kina i forkant av 30 års markeringen for demonstrasjonene på Den himmelske freds plass.

Tidligere har den kinesiske versjonen av Wikipedia vært blokkert, men nå er også andre språkversjoner av internettoppslaget utilgjengelig i landet.

Blokkeringen kommer i forkant av 30 års markeringen av de dødelige demonstrasjonene på Den himmelske freds plass 4. juni. Kinesiske myndigheter anser hendelsen som et sårt politisk tema og øker sensuren rundt datoen hvert år.

Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia, har bekreftet overfor BBC at alle språkversjoner av nettstedet har blitt blokkert i Kina.

Wikipedia er langt ifra det første nettstedet som blokkeres i landet. Facebook, Google, Twitter, YouTube og WhatsApp er blant dem som er stanset av «den kinesiske brannmuren».

Det samme er nettstedene til menneskerettsorganisasjoner og utenlandske medier som New York Times og Wall Street Journal.

Kinesiske myndigheter har hatt streng internettsensur i en årrekke for å sensurere sensitivt innhold og blokkere adgang til utenlandske nettsteder.

Powered by Labrador CMS