Kjetil Kolsrud. Foto: Kathrine Geard
Kjetil Kolsrud. Foto: Kathrine Geard

Overrasket over søkerne

Mange vil bli økonomireporter i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

På tampen av november kunne Journalisten fortelle at Aftenposten skal satse på økonominyheter på nett, og dermed går inn i stoffområdet til datterselskapet E24.

For ei uke siden gikk søknadsfristen ut, og etter intens siling nærmer avdelingsleder i økonomiredaksjonen Kjetil Kolsrud seg sluttspurten og regner med å ha en innstilling på plass før helgen. Kolsrud sier han ikke vil oppgi nøyaktig antall søkere, men han forteller at det har vært en stor søkermasse.

Høyt nivå

– Det var for så vidt ikke så overraskende, siden det sjelden lyses ut faste stillinger i de store avisene for tiden. Jeg er derimot overrasket over det høye nivået på søkerne. Det er mange med fartstid i sentrale redaksjoner og høy utdannelse som vil jobbe hos oss, og det synes jeg er veldig stas.

Kolsrud forteller at blant søkerne er det også journalister som i dag arbeider i de etablerte næringslivsavisene. Han tror ikke det er én av de store sentrale redaksjonene som ikke er representert.

Avdelingslederen forteller at eierskapet til E24 ikke vil påvirke journalistikken til de to nettbaserte økonomireporterne i særlig grad. Men fordi VG ikke har gjort det klart hvordan de skal forholde seg til satsingen, er ikke dette helt i boks.

Vil samarbeide

Aftenposten ønsker å ha et fortsatt godt samarbeid med E24, forteller Kolsrud. Han forklarer at det vil fortsatt være en stoffutveksling mellom de to, samtidig som man i Aftenposten ønsker å ta kontroll over produksjonen av oppfølgere på egne saker.

– Det skal skje innenfor våre rammer og våre retninger. Økonomi er en så sentral del for Aftenpostens profil på papir og vi ønsker at man gjenfinner samme følelsen på nett. Derfor er det viktig at vi tar større grep om videreutviklingen av papirsaker på nett enn vi har nå.

Powered by Labrador CMS