– Denne nedgangen er hovedsakelig drevet av høyere investeringer i år, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund

Investeringer trekker Schibsted ned

Nedgang for Schibsted i første kvartal - VG øker omsetningen

Driftsresultatet til mediekonsernet Schibsted i første kvartal endte på 480 millioner kroner, en markant nedgang fra samme kvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsteds omsetning var på 3,65 milliarder i første kvartal, mot 3,40 i samme kvartal i fjor. Brutto driftsresultat på 480 millioner er likevel betydelig lavere enn resultatet på 594 millioner for ett år siden.

– Denne nedgangen er hovedsakelig drevet av høyere investeringer i år, som er et klart valg da vi er sikre på at dette vil sette oss i enda bedre posisjoner, sikre vekst og øke verdien over tid, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en børsmelding fra selskapet onsdag morgen.

Økt lesertrafikk

I regnskapet går det fram at VG hadde en omsetningsøkning på 12 prosent, opp fra 456 millioner kroner i første kvartal i fjor til 511 millioner i årets første kvartal. Svenske Aftonbladet hadde en omsetningsøkning på 6 prosent. For begge løssalgsavisene rapporterer Schibsted om økte inntekter fra betalende lesere og fra digital annonsering.

For alle nyhetsmediene melder selskapet om økt lesertrafikk.

– News Media så en betydelig økning i trafikken på grunn av krigen i Ukraina som fungerer som en påminnelse om viktigheten av nyhetsmedier generelt, og av den objektive, trofaste og ofte farlige rapporteringen som våre medier gir, sier Skogen Lund.

Milliardavskrivning

For andre kvartal på rad velger Schibsted å skrive ned verdien på eierandelen i det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta. I fjerde kvartal i fjor ble verdien på investeringen nedskrevet med 20 milliarder kroner, mens avskrivningen for første kvartal i år er en verdireduksjon på ytterligere 13,5 milliarder kroner.

Nedskrivningen gjøres for at verdien skal reflektere Adevintas børsverdi 31. mars. Selskapets verdi har mer enn halvert seg det siste året.

Den voldsomme nedskrivningen reflekterer også Schibsteds resultat som ender negativt på 13,4 milliarder før skatt.

Fakta om Schibsteds resultat

Nøkkeltall fra Schibsteds resultat for første kvartal i 2022. Tall for tilsvarende kvartal i 2021 i parentes.

  • Driftsinntekter: 3.648 millioner kroner (3.401 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 480 millioner kroner (594 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: -13.391 millioner kroner (294 millioner kroner)
Powered by Labrador CMS