– Penger har vært viktig i dette oppgjøret fordi våre medlemmer ikke har hatt reallønnsvekst siden 2019, sier forhandlingsleder for NJ NRK, Rolf Johansen.
– Penger har vært viktig i dette oppgjøret fordi våre medlemmer ikke har hatt reallønnsvekst siden 2019, sier forhandlingsleder for NJ NRK, Rolf Johansen.

Lønnsforhandlinger 2022

NJ og NRK enige på overtid: – Dette er et rekordoppgjør i NRK-sammenheng

Alle NJ-medlemmer får minimum 26.930 kroner.

Publisert Sist oppdatert

12 timer på overtid ble NRK og Norsk Journalistlag NRK enige. Klokken halv fire natt til lørdag ble forhandlingsprotokollen endelig signert.

Dette er partene enige om:

  • Generelt tillegg på 26.930 til alle medlemmer.
  • Ulempesatsene justeres med 3,5 prosent.
  • Utjevningspott for lønnsmessige skjevheter på 800 kroner pr medlem.
  • Alle medlemmer skal som et minimum være sikret en regulering av individuell lønn på 3,5 prosent.
  • All høyere utdanning gir uttelling ved lønnsfastsettelse, og etterutdanning blir mer verdt.
  • Bedre rettigheter for midlertidig ansatte til å søke på interne utlyste faste stillinger.
  • Bedre Stup-ordning, der finansieringen økes med 50 prosent. I tillegg etableres en forsøksordning, med stipend på inntil 100.000 kroner for etter- og videreutdanning.

Se protokollen fra forhandlingene.

– Dette er et rekordoppgjør i NRK-sammenheng. Penger har vært viktig i dette oppgjøret fordi våre medlemmer ikke har hatt reallønnsvekst siden 2019, sier forhandlingsleder for NJ NRK, Rolf Johansen, i en pressemelding.

– Samtidig vet vi at anslaget for prisveksten framover er usikkert, og vi er spent på hvordan oppgjøret står seg opp mot bransjen for øvrig, legger han til.

Partene er også enige om at de sammen skal se på hvordan NRK kan legge til rette for bruk av hjemmekontor og fjernkontor. Partene skal også sammen se på hvordan de kan samarbeide om temaer som bærekraft og miljø.

Powered by Labrador CMS