Erna Solberg (H) og Marianne Knudsen (t.h.) deltok på ungdomskonferansen «Sammen mot hatprat» i 2016. Nå er Knudsen oppnevnt som nytt medlem i Ytringsfrihetskommisjonen.

Marianne Knudsen blir nytt medlem i Ytringsfrihets-kommisjonen

Mandatperioden for kommisjonen er også forlenget.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lederen for Norges Handikapforbunds Ungdom, Marianne Knudsen, er oppnevnt som nytt medlem i Ytringsfrihetskommisjonen.

21-åringen er student og leder for Norges Handikapforbunds Ungdom. Hun er også ambassadør for ungdomskampanjen Stopp hatprat og har vært medlem i Ungdommens ytringsfrihetsråd.

– Manglende representasjon av personer med funksjonsnedsettelse i Ytringsfrihetskommisjonen har vært et tema siden kommisjonen ble oppnevnt. Med oppnevningen av Marianne Knudsen har vi styrket kommisjonen på et område der den til nå har hatt for svak representasjon, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Utfordringene som personer med funksjonsnedsettelse møter i hverdagen, har ikke bare praktiske konsekvenser, de har også konsekvenser for muligheten til deltakelse i offentlig debatt og samfunnsliv mer generelt. Dette er det viktig at kommisjonen ser på, mener statsråden.

Mandatperioden for Ytringsfrihetskommisjonen er forlenget, og kommisjonen skal levere sin utredning 15. august neste år.

Powered by Labrador CMS