Marina Ovsjannikova hadde spilt inn en videouttalelse før hun gjennomførte tv-demonstrasjonen mandag.

Russisk tv-demonstrant:
– Ekstremt bekymret for sikkerheten min

Håper på kort fengselsstraff.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tv-medarbeideren som tidligere denne uka protesterte mot krigen i Ukraina under en nyhetssending på russiske Kanal 1, stilte onsdag til intervju med Reuters.

Mandag stormet Marina Ovsjannikova studioet bak nyhetsankeret i den statlige russiske kanalen. Ovsjannikova bar en plakat med påskriften:

«Stopp krigen. Ikke tro på propaganda. De lyver til dere.»

Bekymret

Ovsjannikova, som selv var ansatt i Kanal 1, ble anholdt etter hendelsen.

Etter et døgn der det virket helt uvisst hva som hadde tilstøtt henne, møtte hun i retten og fikk en bot på 30.000 rubler, rundt 2500 kroner, for videoen hun hadde spilt inn før tv-stuntet.

I Reuters-intervjuet sier Ovsjannikova at hun håper protesten hennes ikke var forgjeves, og at russerne åpner øynene og ser den russiske propagandaen.

– Jeg tror på hva jeg gjorde, men nå forstår jeg nivået av problemer jeg kommer til å måtte hanskes med. Jeg er selvsagt ekstremt bekymret for sikkerheten min, sier Ovsjannikova ifølge Reuters.

Håper på minimal dom

Ovsyannikova vokste opp i Groznyj i Tsjetsjenia og måtte rømme under krigshandlingene i 1991. Hun sier krigen i Ukraina bragte frem gamle minner, og at hun forstår hva ukrainerne opplever.

Ny lovgivning i Russland gjør «falske nyheter »om det russiske militæret straffbart, og nå håper tobarnsmoren at hun ikke blir dømt, ifølge Reuters.

– Hvis jeg ender opp med å dømmes for det jeg tror på, håper jeg fengselsstraffen blir minimal, sier hun.

Ifølge nyhetsbyrået måtte Ovsjannikova sitte i avhør og tilbringe natt til tirsdag hos det russiske politiet, uten tilgang til advokat før tirsdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS