Den beste musikkjournalistikk hedres med prisutdeling på torsdag.
Den beste musikkjournalistikk hedres med prisutdeling på torsdag.

En av disse har laget årets beste musikkjournalistikk

Prisen deles ut under Bylarm.

Publisert Sist oppdatert

For andre gang skal norsk musikkbransje hedre den beste musikkjournalistikken. Målet med prisen er å stimulere til mer og bedre musikkjournalistikk i Norge.

Årets musikkjournalistikk deles ut av Musikkindustriens Næringsråd. Prisvinneren blir hedret førstkommende torsdag, under Bylarm. Vinneren får et diplom og et arbeidsstipend på 10.000 kroner for å videreutvikle journalistikken.

De tre finalistene er:

Joakim Slettebak Wangen, for artikkelserien «Koronasøknaden» (Adresseavisen)

Om bidraget: «Artikkelserien handler om kompensasjonsordningen for kultursektoren og Sommerfestivalen i Selbu som ble tildelt 960.000 kr i kompensasjon for avlyst festival. Gjennom grundig kildearbeid ble det avdekket at festivalområdet i Selbu var opptatt på datoen arrangøren oppga i søknaden, at festivaldatoen aldri ble annonsert, at det aldri ble startet billettsalg, og at verken artister eller underleverandører var booket. Som følge av avsløringene har politiet siktet eierne for grovt bedrageri, mens Kulturrådet har krevd kompensasjonen tilbakebetalt.»

Arvid Skancke-Knutsen og Per Ole Hagen for boka «Da musikken stilnet» (Absolutt forlag)

Om bidraget: «'Da musikken stilnet' er en bok om hvordan alle som jobber i den norske musikkbransjen ble rammet av konsekvensene av koronapandemien. Forfatter Arvid Skancke-Knutsen har intervjuet mer enn seksti aktører om hvordan livene deres ble snudd på hodet, mens fotograf Per Ole Hagen har på unikt vis dokumentert hva som skjedde.»

Filip Roshauw og Audun Vinger for musikkbloggen Now’s the time (Jazznytt)

Om bidraget: «Jazznytts fredagsblogg Now's the time har i løpet av 2020/2021 publisert 70 utgaver hvor de gjennom anmeldelser, intervjuer, reportasjestoff og institusjonskritikk gir jazzjournalistikken en bredere musikalsk og samfunnsmessig kontekst. Bloggen er grundig og dyptpløyende i all sin omtale av ny, norsk musikk innenfor deres selvdefinerte segment 'jazz og omegn'.»

Juryen har bestått av: Ronja Brox (Bylarm), Ali Soufi Grimsrud (journalist, NRK P3), Knut Schreiner (musiker, Turboneger) og Nikoline Skaarup (journalist, Girls Are Awesome).

Prisen er tidligere vunnet av Mari Brenne Vollan, for en artikkelserie i Klassekampen.

Powered by Labrador CMS