Økonomisk har Piers Morgan sikret seg for de neste tre årene.
Økonomisk har Piers Morgan sikret seg for de neste tre årene.

Piers Morgans nye lønn: 600 millioner kroner

Forhandlet fram treårig kontrakt med Rupert Murdoch.

Publisert

Det er britiske Press Gazette som i dag kan fortelle at den nye lønnen til omstridte Piers Morgan mest sannsynlig er på 50 millioner pund - eller cirka 600 millioner kroner, fordelt på tre år. Kontrakten skal han ha forhandlet fram direkte med Rupert Murdoch.

For dette beløpet skal Morgan være fast spaltist i de to Murdoch-eide tabloidene The Sun og New York Post. Han skal også fronte et ny tv-show med daglige sendinger på TalkTV, Murdochs nye tv-satsing i Storbritannia. Planlagt lansering er senere i år. Morgans kommende program vil også bli vist på Sky News i Australia og strømmekanalen Fox Nation i USA, begge eid av Murdoch.

Morgans første The Sun-spalte ble publisert i dag. Her kommer han med et kraftig angrep på statsminister Boris Johnson.

Tidligere har Morgan jobbet som journalist i The Sun og vært sjefredaktør i News of the World og Daily Mirror. Han har også bakgrunn som programleder for flere britiske og amerikanske tv-programmer, blant annet Piers Morgan Live på CNN og Good Morning Britain på britisk ITV.

Karrieren i det sistnevnte programmet tok slutt da han nektet å si unnskyld etter en tirade mot Meghan Markle. Tiraden ble etterfulgt av at han stormet ut av studio på direkten da en programlederkollega motsa ham. Hendelsen utløste 58.000 klager på programmet.

Inntil nylig var Morgan spaltist i Daily Mail. 56-åringen er også kjent som dommer i America's Got Talent og Britain's Got Talent. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet flere memoarer. Den nye kontrakten med Murdoch skal også innebære at hans neste bok skal gis ut av Murdoch-forlaget Harper Collins.

Powered by Labrador CMS