Renate Karlsmoen tar over ledervervet i NJ Student.
Renate Karlsmoen tar over ledervervet i NJ Student.

NJ Student

Renate Karlsmoen er ny leder for NJ Student

Tar over etter Veronika Elwart.

Publisert Sist oppdatert

NJ Student har holdt årsmøte, og valgt nytt styre:

Tredjeårs journalistikkstudent ved Oslo Met, Renate Karlsmoen, tar steget opp fra styremedlem til leder i den kommende perioden, og tar over etter Veronika Elwart.

– Det er et utrolig flott styre jeg har fått med meg, og jeg gleder meg masse til å se hva vi kan få til i løpet av året, sier Karlsmoen til Journalisten.

Foruten Karlsmoen består det nye styret av nestleder Siri Storesund Hansson, (Universitetet i Stavanger), økonomiansvarlig Iver Daaland Aase, (Universitetet i Bergen), styremedlemmene Julie Trulsvik Rasmussen (Nord Universitet), Sona Sillah (Høgskulen i Volda) og varamedlem Tora Jarnæs Vold (Høyskolen Kristiania).

Karlsmoen sier arbeidet i styret har gitt mersmak, og at hun føler hun har mer å bidra med.

Fremover ønsker hun å sette fokus på mangfold, i flere betydninger.

– Det oppleves som NJ Student er ganske sentralt organisert, og at det er viktig å satse på det som ikke er Oslo. Samtidig finnes det kjønnsutfordringer: Vi ønsker flere menn i vårt eget styre, og det er også en ganske stor overvekt av kvinner på mange journalistikkstudier. Det ønsker vi å gjøre noe med.

– Hva kan gjøres med det, tror du?

– Mye kan handle om høye karaktersnitt, og da blir det kanskje viktig å vise menn at det finnes flere veier inn i journalistikk enn å studere.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS