Sindre Granly Meldalen har blitt NJ-jurist.
Sindre Granly Meldalen har blitt NJ-jurist.

MEDIEFOLK

Sindre Granly Meldalen går fra Norsk Presseforbund til Norsk Journalistlag

Skal fremdeles jobbe mye med åpenhet og innsyn.

Publisert

Journalist og jurist Sindre Granly Meldalen har jobbet med offentlighet og innsynsarbeid hos Norsk Presseforbund (NP) de siste to årene.

Nå har han nylig gått inn i jobb hos Norsk Journalistlag (NJ), som jurist i vikariat for Ina Lindahl Nyrud.

Meldalen er 38 år, utdannet journalist og jurist, og da han kom til presseforbundet hadde han jobbet i Dagbladet i 17 år.

Han har vært NJ-medlem halve livet, påpeker han. Nå har han vært NJ-ansatt i et par uker, og har hatt det hyggelig og spennende hittil.

– Jeg trivdes veldig godt i NP, og det har vært spennende å jobbe i skjæringspunktet mellom journalistikk og juss. Nå skal jeg jobbe med mange av de samme spørsmålene knyttet til åpenhet og innsyn som jeg gjorde i NP, så mye blir likt, sier Meldalen.

Jobben hans denne høsten går i stort og smått ut på å jobbe for at journalister får tilgang til best mulig informasjon i ulike sammenhenger, forteller Meldalen.

– I første omgang er det å være med og arrangere åpenhetsseminaret i Pressens hus, i samarbeid med NP og Pressens offentlighetsutvalg. Deretter er det noen viktige høringer, i første omgang om forslaget til endringer i etterretningstjenesteloven, som kan være problematisk for journalisters kildevern. Ellers er det for eksempel oppfølging av utredningen om innsyn i straffesaksdokumenter.

Åpenhetsseminaret 2022 arrangeres i Pressens hus i Oslo tirsdag 27. september.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS