Solveig Husøy går fra NRK til Norsk Redaktørforening.
Solveig Husøy går fra NRK til Norsk Redaktørforening.

Mediefolk:

Solveig Husøy er ansatt som assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening

– Vi har ansatt en assisterende generalsekretær med fersk operativ erfaring, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Norsk Redaktørforening har ansatt Solveig Husøy (45) som assisterende generalsekretær. Husøy kommer fra stillingen som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling.

Vi har ansatt en assisterende generalsekretær med fersk operativ erfaring fra en av de redaksjonene i Norge som oftest møter de aller vanskeligste presseetiske dilemmaene, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i en pressemelding.

Redaktørstyrte medier

– Gjennom en grundig ansettelsesprosess med flere gode kandidater har Solveig Husøy vist at hun har mange av de egenskapene vi mener Norsk Redaktørforening trenger for å løse oppgavene og utvikle organisasjonen videre. Husøy er genuint engasjert i redaktørstyrte mediers rolle i samfunnet, sier Lysholm.

Husøy erstatter Reidun Kjelling Nybø som 1. mars i år tiltrådte som generalsekretær i foreningen.

Den nye assisterende generalsekretæren har over 20 års erfaring fra NRK, både som nettjournalist, forsideredigerer og som prosjektleder og redaksjonssjef i Dokumentar- og samfunnsavdelingen.

De siste årene har hun hatt ansvar for de undersøkende redaksjonene i avdelingen – blant dem Brennpunkt, som tidligere i vår fikk Skup-diplom for «Drapet i akebakken».

Husøy tiltrer stillingen i august.

Forsvare ytringsfriheten

– Jeg gleder meg stort til å bli en del av det dyktige teamet i Norsk Redaktørforening, og til å jobbe for og med norske redaktører. Redaktørforeningen gjør en viktig jobb som nettverk og bakrom for redaktører, og som forsvarer av ytringsfriheten, pressefriheten og redaktørinstituttet. Jeg ser fram til å være med å utvikle dette arbeidet videre, sier Husøy i pressemeldingen.

Også generalsekretær Nybø er meget tilfreds med ansettelsen.

– Husøy har viktig kompetanse som vi trenger i NR-sekretariatet. Det er nødvendig at redaktørforeningen bistår redaktørene på et bredt område, og med denne ansettelsen vil vi også ha et godt utgangspunkt for nytenkning rundt arbeidsmetoder og møteplasser – samtidig som vi sikrer kontinuitet og lojalitet til NRs viktigste oppgaver, sier Nybø.

Husøy har vært medlem av Norsk Redaktørforening siden 2017.

Powered by Labrador CMS