NRK-sportssjef Egil Sundvor på pressekonferanse om pågrepne journalister. Nå har en medarbeider i NRK Sport igjen reist til Qatar.
NRK-sportssjef Egil Sundvor på pressekonferanse om pågrepne journalister. Nå har en medarbeider i NRK Sport igjen reist til Qatar.

NRK har sendt journalist til Qatar igjen

Etter «usedvanlig grundig» sikkerhetsvurdering.

Publisert Sist oppdatert

Drøye to uker etter at to NRK-journalister tilbrakte over et døgn på glattcelle i Qatars hovedstad Doha, har rikskringkastingen en medarbeider på plass i landet igjen.

NRK Sport-journalist Anders Boine Verstad skal rapportere fra landet fram til lørdag, bekrefter sportssjef Egil Sundvor overfor Journalisten.

Formålet er å følge Norsk Fotballforbunds (NFF) reise til Qatar, og et lenge omtalt UEFA-møte i Doha.

– Jeg kan forsikre om at sikkerhetsvurderingen har vært usedvanlig grundig. Vi har et eksternt sikkerhetsselskap som har gjort et grundig arbeid for oss. Vi har også hatt dialog med myndighetene i Qatar og fått tillatelsene vi trenger til dette oppdraget. Vi tar alle anbefalte forholdsregler, som langt på vei ligner på de vi hadde ved siste reise, sier Sundvor.

TV 2 skal også ha sendt medarbeidere for å følge NFF-reisen. Begge mediene har publisert reportasjer fra Qatar torsdag.

NRK-journalist Halvor Ekeland gikk tidligere denne uka i dybden om timene på glattcelle, og de hektiske dagene etter hjemkomst, i et intervju hos Journalisten.

Powered by Labrador CMS