PFU behandlet klage mot Trønder-Avisa. Her ved nestleder Ellen Ophaug. Bildet er fra et tidligere møte.
PFU behandlet klage mot Trønder-Avisa. Her ved nestleder Ellen Ophaug. Bildet er fra et tidligere møte.

Trønder-Avisa felt i PFU etter bilder fra begravelse

Mor ble ikke orientert om dekning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trønder-Avisa trodde det var avklart at de hadde tillatelse til å være til stede i og publisere bilder fra begravelsen til en ung kvinne, men publiseringen kom som et sjokk på kvinnens mor. Hun sendte klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Og konklusjonen fra utvalget ble kritikk for punkt 3.9 om hensyn i det journalistiske arbeidet, da saken kom opp onsdag 2. mars.

Ifølge avisa var det en misforståelse som la bak at klager ble ikke orientert, og avisa har selv påpekt at de selvsagt ikke ville publisert bildene om de hadde kjent til klagers syn tidligere. Avisa har beklaget overfor klager, og har slettet bildene på nett.

I uttalelsen fra PFU står det:

«Selv om redaksjonen har hatt gode intensjoner, og skaden skyldes en misforståelse, mener PFU at det ikke kan veie opp for den belastning klager er utsatt for. Etter utvalgets mening er også publiseringstidspunktet et relevant moment her; artikkelen ble publisert få dager etter begravelsen. Utvalget minner generelt om at det skal vises hensyn overfor mennesker i sorg, jf. punkt 4.6 i Vær varsom-plakaten (VVP). Når redaksjonen visste at avdødes foreldre ikke bodde sammen, mener PFU at avisa måtte forsikret seg om at begge sider faktisk var kontaktet. Slik utvalget ser det, har Trønder-Avisa ikke opptrådt tilstrekkelig hensynsfullt, jf. VVP 3.9.»

Powered by Labrador CMS