Polaris Media lanserer ny nettavis på Steinkjer

Stig Jakobsen forlater iTromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne høsten vil Polaris Media lansere en ny heldigital lokalavis på Steinkjer, skriver mediekonsernet i en pressemelding. Hva navnet på den nye avisen skal være, kommer ikke fram av pressemeldingen.

Polaris har fra før Adresseavisen, Innherred, Bladet og Fosna-Folket nord i Trøndelag, og vil med nysatsingen styrke sin tilstedeværelse i regionen.

Sjefredaktør og administrerende direktør for den nye avisen blir Stig Jakobsen, som de siste fem årene har hatt tilsvarende rolle hos iTromsø.

Stig Jakobsen forlater iTromsø for å ta over nysatsingen i Trøndelag.
Stig Jakobsen forlater iTromsø for å ta over nysatsingen i Trøndelag.

Jakobsen har lang fartstid fra magasinbransjen, blant annet i Bonnier Media - hvor han startet som sjefredaktør i FHM, men senere ble administrerende direktør for den norske avdelingen. Han har i tillegg jobbet i TV 2, Dagbladet, musikkmagasinet Rock Furore og ungdomsmagasinet Spirit.

– Mange stusser sikkert over at jeg forlater jobben i Tromsø, men oppgaven ble simpelthen for fristende. Jeg har vært med og startet til sammen 10 magasiner, i min periode i Bonnier, og vet hvor gøy det er. Har imidlertid aldri fått vært med å starte avis. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, var jeg for ung til å oppleve at iTromsø ble startet – for 122 år siden, sier Jakobsen ifølge pressemeldingen.

Han peker videre på at noen kanskje vil spørre seg om det er rom for nok én avis i en by som allerede huser to - både Steinkjer-Avisa og Trønder-Avisa.

– Trønder-Avisa har en ambisjon om å være en regionavis, med bredden det innebær. Steinkjer-Avisa er lokal, men har hatt hovedfokus på papirproduktet. Vi synes Steinkjer fortjener en offensiv nettavis som løfter frem de viktigste sakene og tar på alvor det som skjer i byen, sier Jakobsen.

Med seg på laget har han Silje Olsen Engenes, med bakgrunn fra NRK Troms, Even Thodesen fra iTromsø og Tea Eline Skarpjordet, som tidligere jobbet i NRK på Steinkjer.

Det vil også bli rekruttert flere i avisen, skriver Polaris i pressemeldingen.

Klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen, sier følgende til egen avis:

– Vi har blitt informert tidligere at noe har vært på gang, og vi har fått lovnader om at den øvrige ledelsen her på huset i liten grad vil bli påvirket som man kanskje kunne frykte. Vi er fornøyde med informasjonen klubben har mottatt. Løsningene vi har fått skissert kommer til å fungere helt greit.

Jaboksen vil ikke fortelle sin nåværende avis hvem som overtar etter ham, da dette ikke er styrebehandlet ennå.

På Twitter spekuleres det i om navnet på avisen vil bli iSteinkjer. Domenet isteinkjer.no eies i dag av Adresseavisen.

En kilde Journalisten har vært i kontakt med som vet hva navnet blir, men ikke vil avsløre det på nåværende tidspunkt, svarer kryptisk at «Twitter har feil iblant».

Powered by Labrador CMS