Mediefolk:

I midten: Marius Simensen. Rundt fra venstre hjørne: Espen Langeveld, Ragnhild Rong, Lene Flataker, Adrian Ringdal, Aleksander Svendsen, Eric Solheim, Oda Flatnes, Martine Borgund, Mia Sandnes Nilsen og Maria Moe. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD / Sunnmørsposten

Mange redaksjoner dropper sommervikarer i år, men Sunnmørsposten skal ha elleve

Her er de.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens mange redaksjoner ikke skal ha sommervikarer i år, som følge av koronakrisa, er elleve vikarer på plass i Sunnmørsposten i sommer.

Det skriver nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik i en e-post til Journalisten.

I april skrev Journalisten at de tre Amedia-avisene Fremover, Nordlys og Avisa Nordland måtte si opp sommervikarene før sommeren har begynt.

Sjefredaktør Arne Reginiussen i Nidaros, sa til Medier24 sist uke at de ikke skal ha vikarer i sommer fordi det er «stopp i hele Amedia».

Journalisten får senere avkrefta sistnevnte fra Amedia-eide Romerikes Blad, som opplyser at de skal ha sommervikarer.

Sunnmørsposten er eid av Polaris Media.

Disse skal jobbe i Sunnmørsposten i sommer:

Martine Alexandra Kvisgaard Borgund (21) fra Ålesund: Studerer journalistikk ved Oslo Met. Begynner på andreåret til høsten. Første sommervikariat i en redaksjon.

Oda Flatnes (22) fra Ålesund: Klassekamerat med Martine på Oslo Met. Første sommervikariat i en redaksjon.

Eric Kjerstad Solheim (21) fra Ålesund: Starter til høsten på andre året i sin bachelor i medier og kommunikasjon ved Oslo Met. Første sommervikariat i en redaksjon.

Lene Flataker (24) fra Ørsta:Ferdig utdanna journalist fra Volda i vår. Var i praksisperiode i Sunnmørsposten i vinter og hadde sommervikariat i redakjonen også i fjor. Har levert frilanssaker siden ungdomsskoletida.

Maria Therese Moe (23) fra Ålesund: Sommervikar i Sunnmørsposteen for sjette år på rad. Student på Politihøgskolen. Har lang erfaring som frilanser i Sunnmørsposten, særlig som frontredigerer.

Mia Sandnes Nilsen (22) fra Halden: Uteksaminert journalist fra Høgskolen i Volda i år. Har vært praktikant for NRK Møre og Romsdal, og var sommervikar for Sunnmørsposten også i fjor.

Ragnhild Lind Rong (27) fra Ålesund: Har vært frilanser for Sunnmørsposten siden hun var 15 år og har så mange sommervikariat at verken hun eller ledelsen har tellinga lenger. Rong leverte nettopp master i industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU.

Espen Johannes Langeveld (21) fra Stavanger: Starter til høsten på tredje og siste år på sin bachelor i journalistikk i Volda. Langeveld er vikar på sporten. Har jobbet som frilanser for både Sunnmørsposten og Møre.

Aleksander Svendsen (20) fra Sula: Starter til høsten på tredje året journalistikk i Volda. Var sommervikar på sporten i Sunnmørsposten også i fjor. Svendsen har levert en del saker som frilanser både til Sunnmørsposten og Sulaposten.

Marius Simensen (28) fra Ålesund: Fotografvikar i sin fjerde sommer i Sunnmørsposten. Simensen er til vanlig frilanser og leverer blant annet mye sportsfoto.

Adrian Reksten Ringdal (22) fra Sula: Jobber som sideprodusent. Har bachelor i medier, IKT og design fra Volda og har erfaring med grafisk design gjennom frivillig arbeid på blant annet studenthuset Rokken.

Powered by Labrador CMS