Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no ønsker støtte fra staten. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no ønsker støtte fra staten. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Faktisk.no har søkt om statlig støtte. Ønsker å ansette flere journalister

Det skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Faktisk.no finansieres i dag ved at eierne, det vil si VG, NRK, TV 2, Dagbladet, Amedia og Polaris Media, alle bidrar med én million årlig – til sammen seks millioner kroner. Ønsket er nå at Kulturdepartementet skal møte denne årlige summen fra de seks eierne, skriver DN.

– Faktisk.no er et resultat av at «rivaler» har gått sammen om å gjøre noe bra, og vi kan styrke oss enda mer ved å få med også det offentlige på dette spleiselaget. Innholdet vi produserer blir brukt av veldig mange medier, og seks millioner er en beskjeden sum med tanke på hvor mange som vil dra nytte av dette, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no til DN.

I tillegg til driftstilskudd har Faktisk.no søkt prosjektstøtte fra Kunnskapsdepartementet på 21 millioner kroner fordelt over tre år. Til sammen vil Faktisk.no dermed få 39 millioner kroner i støtte fordelt på tre år, hvis Kulturdepartementet sier ja.

– Hovedutgiften vår er våre ansatte, og jo mer støtte vi får, jo mer penger kan vi bruke på å styrke vår ekspertise, sier Egeberg.

Les helse saken hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS