Geir Arne Bore er redaktør i Drammens Tidende. Foto: Kathrine Geard
Geir Arne Bore er redaktør i Drammens Tidende. Foto: Kathrine Geard

Redaktører tatt på senga

Presiserer at de tjener mindre enn sine administrerende direktører.

Publisert Sist oppdatert

Sjefredaktørene i de to Edda Media-bedriftene Drammens Tidende og Varden, Geir Arne Bore og Lars Kise, ble fredag tatt på senga av Journalistens nyhetssak om lønnsveksten i 25 av de største og viktigste norske mediebedriftene. Begge ønsker å klargjøre at de ikke tjener i nærheten av lederlønningene som er oppgitt for de to mediehusene.

– Beløpet som er oppført for Drammens Tidende representerer en bom på i alle fall 85 prosent i forhold til min årslønn, sier Bore. Han opplyser at lederlønningen på 1.820.000 kroner er knyttet til administrerende direktør, som er administrativ leder for både Drammens Tidende og eierselskapet Edda Media Buskerud.

Bore understreker samtidig at han selv hadde en lavere prosentvis lønnsvekst enn sine ansatte i 2008. For inneværende år har lederne i Edda Media fått et nulloppgjør.

Direktørlønn

Lederlønningene Journalisten har benyttet er hentet fra selskapenes årsrapporter. Der det har vært mulig å identifisere lønna til ansvarlig redaktør, har vi benyttet denne. I resten av tilfellene gjelder lederlønningen administrerende direktør/daglig leder.

I Edda Media Buskerud får vi opplyst at lederlønningene i 2007 og 2008 reflekterer at selskapet i begge årene hadde en delvis toledermodell. Nåværende eneleder i Edda Media Buskerud, administrerende direktør Mette Throndsen, tiltrådte stillingen sin 1. april 2008.

I tillegg til Drammens Tidende utgir Edda Media Buskerud Laagendalsposten og Eiker Avis. Selskapet eier også Røyken og Hurums Avis, Lierposten, Sande Avis og Svelviksposten (88 prosent).

– Ikke i nærheten

Også Lars Kise viser til at den oppgitte lederlønningen for Varden på 1.015.000 kroner, tilhører administrerende direktør.

– Jeg er ikke i nærheten. Min årslønn er på 850.000 kroner, sier Varden-redaktøren.

Administrerende direktør/daglig leder og ansvarlig redaktør er som regel lønnet forholdsvis likt i mediebedriftene, men ved skifte av ledere oppstår det gjerne forskjeller i lønnsnivå. Lederlønningene inkluderer lederbonuser, der disse er kjent. Vi har ikke tatt med andre typer godtgjørelse til lederne, for eksempel bilordning og pensjonsinnbetalinger.

Powered by Labrador CMS