Radio Norge AS jobber for å gjøre det enklere med radiodistribusjon via internett. Ikke minst med tanke på smarthøyttalere. Foto: Reuters / NTB scanpix
Radio Norge AS jobber for å gjøre det enklere med radiodistribusjon via internett. Ikke minst med tanke på smarthøyttalere. Foto: Reuters / NTB scanpix

Åpner opp for lokalradio i smarthøyttalere. Blir med på digitalt samarbeid

Alle radiokanaler samlet på et sted.

Publisert Sist oppdatert

Norske lokalradiostasjoner knytter seg nå til tjenesten Radioplayer. Gjennom en felles avtale mellom Norsk Lokalradioforbund og Norsk Radio kan alle norske radiokanaler bli tilgjengelig på ett og samme sted, skriver Norsk Radio i en pressemelding.

Som Journalisten tidligere har omtalt, etablerte NRK, P4 Gruppen og Bauer Media i sommer selskapet Norsk Radio AS. Dette selskapet skal via tjenesten Radioplayer sørge for at norsk radioinnhold er enkelt tilgjengelig for lytterne på digitale plattformer som apper, smarthøyttalere og i biler med internett.

Når blir det snart mulig å finne flere lokalradiostasjoner her også.

– Det er viktig for lokalradioene å være tilgjengelig der folk lytter til radio. Nå skjer det en spennende utvikling hvor stadig flere lytter til radio via nye digitale enheter. Da er det viktig at vi som radiobransje gjør det enkelt for lytterne å finne og navigere i det norske radiotilbudet, sier Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund ifølge pressemeldingen.

Radioplayer er et internasjonalt samarbeid for radiodistribusjon over internett, hvor fokuset i stor grad handler om å sikre radioens fremtid i biler og smarthøyttalere.

– Smarthøyttalerne er i ferd med å finne sin vei inn i norske hjem og stadig flere biler kommer med et internettbasert underholdningstilbud. Dette er en utvikling som innebærer både utfordringer og store muligheter for radio. Vi skal bidra til at norsk radioinnhold gjøres enkelt tilgjengelig på slike plattformer, forteller Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Norsk Radio.

Powered by Labrador CMS