Magne Lerø ønsker å kjøpe Dagsavisen. Han er ikke førstevalget til Dagsavisen-ledelsen. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen.
Magne Lerø ønsker å kjøpe Dagsavisen. Han er ikke førstevalget til Dagsavisen-ledelsen. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen.

«Mediemygg» har lagt inn bud på Dagsavisen

Magne Lerø vil kjøpe.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er jo en liten mediemygg, så for meg er det snakk om et svimlende antall millioner. Men jeg vil ikke si beløpet, sier Magne Lerø til Dagens Næringsliv.

Lerø er redaktør, daglig leder og eier av Medier & Ledelse AS, med datterselskapet Dagens Perspektiv AS. Samme utgir selskapene Ukeavisen Ledelse, nettavisen Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen og Plot. Lerø har blant annet bakgrunn som viseadministrerende direktør i Mediehuset Vårt Land.

Dagsavisen eies i dag av Mentor Media (79,6 prosent av aksjene) og Stiftelsen Dagsavisen (20,4 prosent av aksjene). Budet fra Lerø kom etter de interne stridighetene i Mentor Media, som førte til at Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen fikk sparken og deretter at hele styret ble skiftet ut.

– Jeg hatt samtaler med flere aktører som kan være aktuelle som eiere av Dagsavisen hvis Mentor Medier kommer til at dette er til det beste for avisen. Men jeg har ikke hatt samtaler med Magne Lerø, sier Eirik Lysholm, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagsavisen til DN.

Styreleder for Stiftelsen Dagsavisen, tidligere Dagsavisen-redaktør Arne Strand, sier til DN at han ikke synes Lerø er en egnet eier for Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS