Glenn Slydal Johansen tar over som konstituert redaktør etter syv år i Journalisten. Foto: Marte Vike Arnesen
Glenn Slydal Johansen tar over som konstituert redaktør etter syv år i Journalisten. Foto: Marte Vike Arnesen

Glenn Slydal Johansen konstituert som redaktør i Journalisten

Styret i Journalisten har konstituert Glenn Slydal Johansen som ny redaktør, etter at Martin Huseby Jensen sluttet 1. mars. 

Publisert Sist oppdatert

– Det var overraskende og har vært en brå overgang. Jeg hadde ikke forventet at dette skulle skje, men nå som det er skjedd er jeg klar for å ta på meg oppgaven som konstituert redaktør, sier Glenn Slydal Johansen.

Han har bakgrunn som journalist, og gjennom sin rolle som klubbleder og ansatt-representant i styret i fagmagasinet, kjenner han til ulike sider av driften.

37-åringen kom til Journalisten først som vikar i april 2011, før han ble fast ansatt fra august 2011. Han er utdannet med en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Før jul fullførte han deltidsstudier i økonomi og administrasjon ved BI. Tidligere har han jobbet i ulike redaksjoner i NRK.

Det er nok å ta tak i for den konstituerte redaktøren. Ny nettside er under arbeid, og redaksjonen er midt i en flytteprosess som som skal fullføres i løpet av et par uker.

– Utfordringen nå blir å skaffe seg oversikt, sier Johansen. – Vi er en person færre etter at Martin sluttet, så vi må styrke bemanningen raskt. Det er for å ha fokus på journalistikken og holde trykket oppe der. Jeg er konstituert for en periode, så jeg har ingen ytterligere programerklæring nå. Jeg stiller meg bak strategien som styret allerede har fastlagt.

– Kommer du til å søke på stillingen? 

– Søknadsfristen er kort, jeg vil trolig søke, fordi jeg føler at jeg har kompetansen og motivasjonen til å ta på meg den oppgaven permanent. Det er en spennende jobb. Samtidig har jeg respekt for styrets arbeid i søket etter en kandidat, og respekterer uansett det valget de ender opp med, avslutter Johansen.

Oppfordrer alle interesserte til å søke

Jakten på ny redaktør er allerede i gang. Stillingen ble utlyst for en uke siden og styret i Journalisten håper på stor interesse. 

– Glenn Slydal Johansen har jobbet i Journalisten i snart syv år. Vi kjenner ham som en flink, ryddig og erfaren mediejournalist som også har vært involvert i flere av de store prosessene som har pågått i i fagmagasinet de siste årene. Det er et naturlig og komfortabelt navn å sette inn som konstituert redaktør, sier styreleder Katrine Strøm.

Styret i Journalisten hadde  ikke sett for seg at det skulle gå så kort tid før de måtte rekruttere enda en ny redaktør, da de satte igang prosessen for to år siden etter tidligere redaktør Helge Øgrims avgang. Men da de fikk Martin Huseby Jensens oppsigelse, ble de nødt til å handle raskt.  

LES MER: Martin Huseby Jensen slutter i Journalisten

– Pilene peker riktig vei for Journalisten, både økonomisk og på annonsefronten. Vi har også lagt en strategi vi har tro på. Journalisten står ovenfor en teknologisk oppdatering, og det er viktig for oss at vi ikke mister styrefarten når noe uventet som dette skjer. 

– Vi skal ha posisjonen som det ledende nettstedet for mediespørsmål. Vi har et ønske om å skille oss fra konkurrentene ved å gå i dybden, men også være et naturlig sted å oppsøke for norske journalister og folk som er opptatt av norsk presse og norsk samfunnsliv. 

Fristen for å søke stillingen som redaktør i Journalisten er 18. mars.

Powered by Labrador CMS