Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby (t.v.) ble kåret til årets kvinnelige medieleder under Medienettverkets høstmøte torsdag. Kulturminister Trine Skei Grande (t.h.) delte ut diplom og blomster. Foto: Mette Bugge / NTB scanpix

Kirsti Husby er årets Årets kvinnelige medieleder

Adresseavisens sjefredaktør ble hedret.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter en tøff finalerunde har juryen i Medienettverket kåret Kirsti Husby til Årets kvinnelige medieleder. Utdelingen skjedde torsdag kveld, og prisen ble delt ut av kulturminister Trine Skei Grande.

Juryen begrunner valget på følgende måte:

«Årets vinner nyter stor respekt, og omtales som en tydelig leder. En som kan lede både gjennom utvikling og strategi - og med omsorg og blikk for menneskene rundt seg. Hun løfter også fram dyktige kolleger, flere av dem kvinner, både som profilerte journalister, kommentatorer og redaktørkolleger. Hun overtok jobben på kort varsel, og skulle lede videre en redaksjon som har gått gjennom store kutt, tapte inntekter og opplagsnedgang. Det har hun gjort på imponerende vis. Til vekst, flere abonnenter, økte inntekter og ny optimisme.»

Videre skriver juryen:

«Bak suksessen ligger solide journalistiske prestasjoner, som også har gitt mediehuset flere priser de seneste åra. Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør Kirsti Husby er en særdeles verdig vinner, og i dette tilfellet: Det var på tide!»

De tre som var med i finalen var sjefredaktør og administrerende direktør Marianne Steffensen Kielland i Lofotposten, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 og vinneren: Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby.

Medieprisene ble delt ut i forbindelse med Medienettverkets høstkonferanse – som i år fylte 20 år. Medienettverket er et nettverk på tvers av mediebransjen som arbeider for å inspirere flere kvinner til å ta lederposisjoner innen medieyrket.

Powered by Labrador CMS