Her er den tyrkiske journalisten Mehmet Altan nettopp sluppet ut etter to år i fengsel i juni 2018. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
Her er den tyrkiske journalisten Mehmet Altan nettopp sluppet ut etter to år i fengsel i juni 2018. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix

Tyrkisk ankedomstol frikjenner journalist

140 journalister sitter fengslet i Tyrkia.

Publisert

En tyrkisk ankedomstol har frikjent journalisten Mehmet Altan, som anklagdes for å ha forbindelser til den omstridte tyrkiske predikanten Fethullah Gülen.

Altan frikjennes for å ha brutt grunnloven etter mangel på bevis, heter det ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Den 66 år gamle journalisten har vært anklaget for forbindelser til Gülen, som lever i eksil i USA. Tyrkias regjering mener Gülen sto bak det mislykkede kuppet i Tyrkia i 2016.

Ankedomstolen frikjente også Nazli Ilicak og Ahmet Altan, som også var anklaget for å delta i det mislykkede kuppet. De ble i fjor dømt til livstid i fengsel, men domstolen sier at de aldri skulle ha blitt stilt for retten for å ha brutt grunnloven.

Ifølge den sivile samfunnsorganisasjonen P24 sitter 140 tyrkiske journalister i fengsel. Tyrkia, som har fengslet flere journalister enn noe annet land, er rangert blant de verste landene på pressefrihetsindeksen – nummer 157 av til sammen 180 land.

Powered by Labrador CMS