Tirsdag ettermiddag offentliggjorde mediekonsernet NHST tallene for andre kvartal 2018.
Tirsdag ettermiddag offentliggjorde mediekonsernet NHST tallene for andre kvartal 2018.

Første halvår endte med røde tall for eier av DN og Morgenbladet

Men andre kvartal var bedre enn første.

Publisert   Sist oppdatert

NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet, hadde i andre kvartal et positivt driftsresultat på 13 millioner kroner, mot 23,7 millioner kroner året før, skriver Dagens Næringsliv.

Det kommer fram i kvartalsrapporten, som ble offentliggjort tirsdag.

NHST-konsernet endte årets første halvår med et negativt driftsresultat på minus 3,3 millioner kroner. I første kvartal hadde NHST, ifølge DN, et driftsresultat på minus 16,5 millioner kroner, mot et nullresultat året før.

En del av kostnadene i første kvartal var relatert til sluttpakken til tidligere konsernsjef Gunnar Bjørkavåg.

De norske publikasjonene i NHST, Dagens Næringsliv og Morgenbladet, omsatte i andre kvartal for 169,3 millioner kroner, en vekst på fire prosent fra året før, skriver DN.

Annonseinntektene endte på 50,3 millioner i andre kvartal, som er 6,1 prosent svakere enn i samme periode i fjor. I første kvartal var fallet på åtte prosent, skriver Kampanje.

Slik oppsummerer NHST selv kvartalsresultatene i en pressemelding:

  • Omsetningen i andre kvartal var stabil. Det skyldes at tilbakegangen i annonseinntekter blir kompensert med vekst i abonnementsinntekter og salg av andre tjenester.
  • Justert for avviklet virksomhet, var det omsetningsvekst i Nautisk Forlag i andre kvartal, mens inntektene i Mynewsdesk var stabile før valutaeffekter.
  • Abonnementsinntekten i publikasjonene vokste 4 prosent i andre kvartal, mens tilbakegangen i annonser var på 7 prosent.
  • EBITDA (inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) før engangskostnader endte på 31 millioner kroner, en tilbakegang på fem millioner. Det var tilbakegang i alle virksomhetsområdene, med størst tilbakegang i Norske Publikasjoner og i Mynewsdesk. Begge var tilbake tre millioner kroner fra samme periode i fjor.
  • Etter engangskostnader var EBITDA på 25 millioner kroner i andre kvartal og driftsresultatet i endte på 13 millioner kroner.