TV 2 holder på finansnyhetene

TV 2 ønsker å videreføre eierskapet i NA24 selv om Nettavisen trolig «flytter ut».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For en måned siden ble det kjent at TV 2 Gruppen er i dialog med sine eiere A-pressen og Egmont om at de skal overta Mediehuset Nettavisen. Men NA24 holder Hildrum og TV 2 på.

Annet eierskap

Da NA24 ble lansert første gang var nettstedet en seksjon i Nettavisen. På nyåret 2006 ble det klart at NA24 skulle fusjoneres med nettstedene iMarkedet og Propaganda i samarbeid med Nettavisen.

Inntil på sensommeren hadde næringslivsnettstedet hyppig saker på Nettavisens forside, men dette tok slutt etter at Nettavisen selv satset på næringslivsnyheter. En måned senere ble det klart at TV 2 ser på muligheter til å kvitte seg med Mediehuset Nettavisen, men NA24 blir værende i TV 2.

– Dette er to forskjellige aksjeselskap som er eid av TV 2 Gruppen. Nettavisen er heleid, mens NA24 eier vi 40 prosent av, det er en helt annen eiermessig konstellasjon, sier konserndirektør Øivind Johannessen.

Johannessen tiltrådte på sensommeren som styreleder i NA24.

Vil videre

De øvrige eierne i NA24 er Aller internett som eier 20 prosent, mens Bergens Tidende, Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad eier 10 prosent hver. Disse fem eierne har alle forkjøpsrett på aksjene til TV 2, og dermed kan ikke NA24 flyttes med Nettavisen dersom Egmont og A-pressen kjøper den.

– Jeg husker ikke om avtalen sier det er mulig å overføre de 40 prosentene, men det har ikke vært vurdert. Vi står på videreføring av NA24, og det er Nettavisen vi er i prosess med for å finne en ny eierkonstellasjon.

Etter det Journalisten kjenner til, har flere av medarbeiderne i TV 2s nyhetsavdeling i Oslo ønsket å få NA24 tettere integrert i Karl Johans gate. NA24 og spesielt TV 2 Nyhetskanalen har i dag tett samarbeid, blant annet med børskommentarer.

Johannessen forklarer at dette ikke har vært et tema i TV 2, siden gruppen er minoritetseier og dermed ikke kan avgjøre slikt.

– Positiv trend

Styrelederen er veldig fornøyd med utviklingen i NA24.

– Jeg opplever at det er en positiv trend. Finanskrisen har gitt en veldig god trafikkutvikling – så det er et produkt som er veldig hot nå. Det er en positiv utvikling rundt selskapet.

Johannessen ønsker ikke å gå i detalj om hvordan økonomien i nettstedet er.

For ordens skyld: Artikkelforfatteren har arbeidet som mediejournalist i NA24 Propaganda fra mai 2006 til mai 2008.

Powered by Labrador CMS