Alf Hildrum. Foto: Kathrine Geard
Alf Hildrum. Foto: Kathrine Geard

TV 2 selger Nettavisen

Eieren lei milliontap, vil ut av Nettavisen.

Published   Updated

Ifølge TV 2.no har styret i TV 2 besluttet å selge seg ut av Mediehuset Nettavisen. Tv-selskapet skal nå i forhandlinger med sine eiere Egmont og A-pressen om en eventuell overtakelse.

Følger planen

– Dette betyr bare at vi følger den planen vi har lagt. Det betyr ikke at vi skal avvikle samarbeidet rundt nettsatsingen mellom Egmont, A-pressen og TV 2 videre. Det har ligget i kortene at det skal gjennomføres en endring, sier konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen til Journalisten.

Eriksen er også styreleder i Nettavisen.

Som Journalisten fortalte tidligere denne uken, ligger Mediehuset Nettavisen an til et underskudd på 60 millioner kroner i inneværende år.

Positivt

Leder for redaksjonsklubben i TV 2, Finn Ove Hågensen, mener det er positivt at TV 2 tar stilling til sitt eierskap i Nettavisen.

– Nettavisen har på en måte bidratt negativt til resultatet i TV 2 Gruppen, så noe måtte gjøres. Nå overtas Nettavisen av TV 2s eiere. Forholdet mellom oss og Nettavisen i fremtiden er ikke helt spikret, det skal fortsatt være samarbeid.

Hågensen tror det vil være bra for Nettavisen å få A-pressen og Egmont direkte inn på eiersiden. Han sier det vil være en fordel og ikke et problem at tv-selskapets eiere tar over Nettavisen.

– Og det bør det heller ikke være for Nettavisen som strengt talt bør gjøre noe for å få kontroll på økonomien.

Tatt tid

– Vi har i de siste tre-fire månedene gjort en grundig vurdering av ferden videre for både Nettavisen og våre egne nettaktiviteter og har bestemt oss for å satse mer fokusert på våre egne aktiviter som er bygget rundt det vi driver med på tv, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy.

I bransjen har man ventet dette skulle skje etter at dere skilte Nettavisen ut av TV 2 Gruppen ved årsskiftet. Hvorfor har dette tatt så lang tid?

– Vi har brukt den tiden vi har følt vi har trengt.

Indrøy forklarer at dette ikke kommer som en følge av påtrykk fra eierne i A-pressen og Egmont.

– Nei, dette er en vurdering ledelsen i TV 2 Gruppen har gjort, og konklusjonen er kommet etter at vi har brukt mye tid og krefter på å utrede et salg.

Indrøy sier at nå settes arbeidet med en verdivurdering i gang.

God mulighet

Nettavisens administrerende direktør Gunnar Stavrum tror dette er et godt trekk for Nettavisen.

– Det er store muligheter for et godt samarbeid mellom Mediehuset Nettavisen og de to eierne, og vi passer sammen som hånd i hanske på nett. Både Egmont og A-pressen trenger en stor nasjonal nettpartner, og det får de ved dette kjøpet, sier Stavrum til NA24.