Den tidligere gjenglederen Nedim Yasar ble skutt og drept i København mandag kveld. Foto: Tobias Nicolai / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
Den tidligere gjenglederen Nedim Yasar ble skutt og drept i København mandag kveld. Foto: Tobias Nicolai / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Fikk daglig trusler, og bodde på hemmelige adresser

– Ville vise hva slags miljø det dreide seg om.

Publisert   Sist oppdatert

– Han koblet ikke det at noen kunne bli sure og svine ham til i sosiale medier, til at noen kunne finne på å snike seg frem i mørket og skyte ham.

Det sier journalisten og radioverten Marie-Louise Toksvig ifølge avisen BT. Hun førte boken Rødder - en gangsters udvej i pennen for Nedim Yasar (31).

Han ble skutt og drept mandag i København - etter å forlatt bokslippet hos Ungdommens Røde Kors, der han var mentor for problemungdom. Yasar skulle vært begravet fredag, men familien har ifølge Ritzau utsatt seremonien – uten at de vil oppgi grunn.

Den tidligere lederen for Bandidos-støttegruppen Los Guerreros, brøt i 2012 med sitt gamle liv da han skulle bli far, og ble radioprogramleder.

Toksvig, som jobbet sammen med ham i programmet Politiradio på kanalen Radio24syv , sier til Ritzau at hun ikke hadde grunn til å tro at Nedim Yasar hadde vært utsatt for konkrete trusler opp mot bokutgivelsen.

– Jeg er også sikker på at han og jeg ville være enige om at var det noe – ut over det vanlige – å være redd for, så skulle politiet involveres, sier Toksvig.

Nedim Yasar fortalte til flere medier at han daglig fikk trusler, og bodde på hemmelige adresser.

– Det var viktig for ham å vise at det kan la seg gjøre å komme seg ut og komme videre. Men også at det krever en kolossal innsats for den enkelte. Han ville også gjerne vise, hva slags miljø det dreide seg om, sier Toksvig.