Arnt Georg Arntzen har drevet Høvågavisa i 21 år. Foto: Privat
Arnt Georg Arntzen har drevet Høvågavisa i 21 år. Foto: Privat

Nøyaktig 21 år etter at Arnt Georg Arntzen lagde første nummer av Høvågavisa, er det slutt

Legger heller ned enn at aksjeselskapet går konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Tidligere i år skjønte jeg at det gikk den gale veien. Abonnementsinntektene var brukt opp, annonsemengden er betydelig redusert. I et slikt marked må vi dessverre konstatere at det er over. Som alltid er det bedre å gi seg mens leken fortsatt er god, sier ansvarlig redaktør og aviseier Arnt Georg Arntzen til egen avis. 

Siden oppstarten har Arntzen laget om lag 800 forskjellige aviser og hatt opptil fem ansatte i annekset over garasjen i Indresund og i avishuset på Høvåg, et tettsted i Lillesand kommune i Aust-Agder.

Det godkjente opplaget var 1400, nå er det i overkant av 400. Redaktøren og aviseieren velger dermed å legge ned i stedet for at aksjeselskapet går konkurs.

Han skal opprettholde firmaet for å ta på seg redaksjonelle oppdrag for andre medier og private.

– Det skal bli spennende å se hva livet videre skal bringe. Jeg håper på nye utfordringer. Det er litt tidlig å pensjonere seg alt nå, sier 46-åringen. 

I 2015 så det annerledes ut: Gode tider for en av landets minste aviser

Her går siste utgave av Høvågavisa i trykken hos Agderpostens trykkeri i Stoa. Foto: Arnt Georg Arntzen. 
Her går siste utgave av Høvågavisa i trykken hos Agderpostens trykkeri i Stoa. Foto: Arnt Georg Arntzen. 

Drømmen 

Allerede som gutt lekte Arntzen redaktør og lagde avis på gutterommet i Kristiansand. Han er en erfaren pressemann, med journalistutdannelse fra Mediehøgskolen Gimlekollen i 1991 og fartstid fra Dagbladet Sørlandet, Agderposten og Lindesnes Avis.  Avisdrømmen ble realisert i 1996. 

– Jeg realiserte barndomsdrømmen min da jeg startet Høvågavisa. Jeg likte å jobbe med skoleaviser og fikk frilansjobb i Dagbladet Sørlandet, etter at jeg som 14-åring hadde 52 saker på trykk i løpet av en utplasseringsuke, har han tidligere sagt til Journalisten

I 1997 økte Høvågavisa produksjonstempoet og gikk over fra månedsavis til å utkomme hver 14. dag. Allerede året etter satset Arntzen og hans ansatte ytterligere og gikk over til å bli ukeavis.  I 2011 gikk avisen tilbake til utgivelse annenhver uke. 

Men nå er det slutt på Høvågavisa, som han de siste årene har drevet alene. 

– Det føles rart og vemodig. Men når noen dører lukkes, åpnes det nye. Det skal bli spennende å se hva livet kan bringe, sier han. 

Powered by Labrador CMS