Faksimile NA24
Faksimile NA24

Nesten hele NA24-redaksjonen oppsagt

Seks av ti fikk sparken søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

2009 har vært et utfordrende år for NA24. I april ble det klart at daværende eiere TV 2 Gruppen, Aller Internett og de fire store solgte seg ut av nettavisen. Tre av de ansatte, deriblant redaktør Inge Berge, valgte å kjøpe nettstedet og satse videre på egen hånd. Samtidig ble det klart at ledelsen permitterte seks redaksjonelle medarbeidere.

Søndagsmiddagen

I august gikk Inge Berge ut og fortalte at NA24 skulle hente seg inn trafikkmessig, og igjen bli landets nest største nettsted på næringslivsnyheter. Dette målet er ennå ikke nådd, men det er derimot de interne trafikkmålene.

Internt har målet vært å nå 300.000 unike brukere, dette målet er nå nådd.

Etter det Journalisten har fått opplyst, har seks av medarbeiderne i nettstedet fått beskjed om at det ikke lenger er arbeid til dem etter utgangen av februar. Berge skal på søndag kveld ha ringt de seks aktuelle medarbeiderne og fortalt dem at det ikke lenger var jobb til dem når februar er omme.

Leverte

For flere av de ansatte Journalisten har snakket med, kom denne samtalen bardus på dem. Da de kom på jobb mandag orientert Berge de ansatte ytterligere, og da skal han ha fortalt at NA24 ikke nådde budsjettmålene for annonseinntekter i oktober og november.

– Vi er dypt skuffet over situasjonen i NA24. Journalistene har levert mer enn budsjettert med lesere i høst, men ledelsen har ikke klart sine egne mål. Derfor får alle journalistene i NA24 oppsigelser, sier en resignert klubbleder André Clark Utvik.

Blant journalistene som nå går inn i oppsigelsestid med arbeidsplikt og uten sluttpakke, er én av de tre ansatte som kjøpte NA24 fra de tidligere eierne.

Salg

En av årsakene til at man ikke har nådd budsjettmålene på inntektssiden skal være at det har vært kun én selger i organisasjonen, mens det har vært meningen at det skulle være to.

Det er uvisst hva som skjer med merkevarene til NA24, som iMarkedet og Propaganda. Det skal være på det rene at NA24 ikke vil komme til å dekke børsen på samme måte som før, da både finansredaktør og to av journalistene som har arbeidet med denne dekningen er blant de som nå har blitt sagt opp. Det samme gjelder journalisten som har vært dedikert til å skrive innhold til Propaganda.

NA24 feirer i mars fire år som nettsted. Selskapet vokste ut av en seksjon fra Nettavisen med samme navn, som ble fusjonert med nettstedene iMarkedet og Propaganda.

På sitt største hadde redaksjonen over tjue medarbeidere.

Journalisten har forsøkt å få redaktør Berge i tale, men har ikke lyktes med dette. Berge skal ifølge kilder rundt NA24 ikke ønske å snakke med undertegnede av uvisse årsaker, dette kan komme av at undertegnede arbeidet som journalist i NA24 i perioden fra våren 2006 til våren 2008.

Powered by Labrador CMS