Kyrre Lien vant pris i Tyskland. Foto: Marte Vike Arnesen
Kyrre Lien vant pris i Tyskland. Foto: Marte Vike Arnesen

«Nettkrigerne» hedret med multimediapris

Kyrre Lien vant førstepris i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Kyrre Liens multimediale prosjekt «The Internet Warriors», på norsk «Nettkrigerne», ble kåret til «beste multimedia» under Lumix festival i Hanover i Tyskland i helga.

Festivalen for ung fotojournalistikk arrangeres for sjette året på rad, og kårer også den beste fotojournalistikken blant studenter og fotojournalister under 35 år.

I tre år fulgte fotojournalist Kyrre Lien med på hundrevis av nettdebattanter i Norge og utlandet. Han leste titusener av debattinnlegg og kommentarer, og portretterte så et utvalg av personene bak, med tekst, video og stillbilder.

Noen av personene Kyrre Lien portretterte i «Nettkrigerne». Foto: Skjermdump, theinternetwarriors.com
Noen av personene Kyrre Lien portretterte i «Nettkrigerne». Foto: Skjermdump, theinternetwarriors.com

– Jeg mener styrken til prosjektet er at jeg ikke er konfronterende. Jeg kan godt forsøke å stille smarte spørsmål, men jeg er ikke hardtslående og jeg driller ikke på spørsmål, sa Lien til Journalisten i 2016.

– Å bli konfrontert opplever de hver dag, og å si dem imot endrer ikke holdningene deres. Jeg har hørt mye ubehagelig, men jeg sier ikke imot.

Den norske utgaven av «Nettkrigerne» ble først publisert i VG, deretter utvidet Lien prosjektet internasjonalt, og blant annet publisert i The Guardian. Det ble også til utstilling og bok.

Prosjektet ble vinner av «Lumix multimedia awards», blant et tjuetalls finalister som var utstilt under festivalen.

Powered by Labrador CMS