Kyrre Lien vant pris i Tyskland. Foto: Marte Vike Arnesen
Kyrre Lien vant pris i Tyskland. Foto: Marte Vike Arnesen

«Nettkrigerne» hedret med multimediapris

Kyrre Lien vant førstepris i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kyrre Liens multimediale prosjekt «The Internet Warriors», på norsk «Nettkrigerne», ble kåret til «beste multimedia» under Lumix festival i Hanover i Tyskland i helga.

Festivalen for ung fotojournalistikk arrangeres for sjette året på rad, og kårer også den beste fotojournalistikken blant studenter og fotojournalister under 35 år.

I tre år fulgte fotojournalist Kyrre Lien med på hundrevis av nettdebattanter i Norge og utlandet. Han leste titusener av debattinnlegg og kommentarer, og portretterte så et utvalg av personene bak, med tekst, video og stillbilder.

Noen av personene Kyrre Lien portretterte i «Nettkrigerne». Foto: Skjermdump, theinternetwarriors.com
Noen av personene Kyrre Lien portretterte i «Nettkrigerne». Foto: Skjermdump, theinternetwarriors.com

– Jeg mener styrken til prosjektet er at jeg ikke er konfronterende. Jeg kan godt forsøke å stille smarte spørsmål, men jeg er ikke hardtslående og jeg driller ikke på spørsmål, sa Lien til Journalisten i 2016.

– Å bli konfrontert opplever de hver dag, og å si dem imot endrer ikke holdningene deres. Jeg har hørt mye ubehagelig, men jeg sier ikke imot.

Den norske utgaven av «Nettkrigerne» ble først publisert i VG, deretter utvidet Lien prosjektet internasjonalt, og blant annet publisert i The Guardian. Det ble også til utstilling og bok.

Prosjektet ble vinner av «Lumix multimedia awards», blant et tjuetalls finalister som var utstilt under festivalen.

Powered by Labrador CMS