New York Times hovedkontor på Manhattan. Foto: Martin Huseby Jensen
New York Times hovedkontor på Manhattan. Foto: Martin Huseby Jensen

New York Times leverer et av de sterkeste kvartalstallene på flere år

Økte de digitale annonseinntektene med 23 prosent på ett år. Samtidig er det intern uro i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske storavisen så de digitale annonseinntektene øke med 22,5 prosent til totalt 437 millioner norske kroner i andre kvartal. Det viser regnskapstall som avisen la fram torsdag ettermiddag, norsk tid.

De digitale inntektene utgjør 42 prosent av de totale annonseinntektene, sammenlignet med 34 prosent i samme kvartal i fjor.

Til sammenligning rapporterte Schibsted nylig at 49 prosent av VGs annonseinntekter var digitale i andre kvartal, og at de hadde passert 50-prosent-merket i juni måned alene.

Sluttpakker

New York Times (NYT) så også inntektene fra rene digitalabonnenter øke med hele 46,4 prosent til 658 millioner kroner det siste året.

De papirbaserte annonseinntektene falt med 11 prosent i samme kvartal, men den digitale veksten reddet inn en liten vekst på 0,8 prosent for de totale annonseinntektene fra samme periode i fjor.

Samlet endte resultatet i første halvår med et overskudd på 230 millioner kroner mot et underskudd på 63 millioner kroner i samme periode i fjor.

Redaksjonen står for øvrig midt oppe i omstilling som er møtt av at hundrevis av ansatte demonstrerte mot planene utenfor redaksjonslokalet i forrige måned. Ledelsen har kommet med tilbud om sluttpakker i forbindelse med nedbemanning, som blant annet inkluderer at desken som gjør språkrettelser og redigeringer i tråd med avisens retningslinjer skal kuttes.

En av de som tar sluttpakke er den Pulitzer-vinnende journalisten James Risen, som har jobbet i avisen i nær to tiår, melder Huffington Post.

Den amerikanske børsen reagerte med å sende aksjekursen på NYT opp 9 prosent og til nivåer den ikke har vært på siden finanskriseåret 2007. 

Største eier er den mexicanske telekom-milliardæren Carlos Slim med 17 prosent.

Powered by Labrador CMS