Lokalradio: Alle kan se vinnerne i kortene

Alle som ønsker kan få se søknadene om lokalradiokonsesjon, skriver Medietilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For nesten to uker siden ba landsstyret i Norsk Journalistlag Medietilsynet om å gjøre konsesjonssøknadene mer tilgjengelige for pressen. Nå svarer tilsynet.

Tilgjengelig for alle

I sitt tilsvar til NJ gjør tilsynet det klart at søknadene er tilgjengelig for alle.

– Alle som ønsker innsyn i en spesifikk konsesjonssøknad eller et vedtak, får dette ved å sende tilsynet en begjæring om innsyn, skriver områdeleder Gudbrand Guthus i brevet.

Medietilsynet understreker at alle slike begjæringer vil bli vurdert i henhold til offentlighetsloven og forvaltningsloven. Og ikke alt er nødvendigvis tilgjengelig.

– Graden av innsyn vil variere noe ut ifra hvem som etterspør dette, avhengig av om det er partsinnsyn eller offentligheten generelt.

Vurdert evne

Et annet spørsmål landsstyret i NJ ville ha svar på, er hvilke kriterier tilsynet la til grunn ved tildeling av konsesjoner.

– Medietilsynet har vurdert lovnaden om mengde lokalt innhold med hensyn til søkers økonomiske driftsforutsetninger. I tillegg har tilsynet vurdert den dokumenterte kompetansen innen radiodrift (…), med tanke på evnen til å iverksette budet på lokalt innhold, skriver Guthus.

Han forklarer videre at det er mengden lokalt innhold som har vært avgjørende for å få konsesjon, «… ikke bredden av søkers tilbud eller det kvalitative innholdet».

Powered by Labrador CMS