Oddvar Nygård. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Diktat i Nordlys

Ingen lønnsøkning etter årets forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter to uker med forhandlinger klarte ikke redaksjonsklubben å bli enige med ledelsen, og enden på visa ble lønnsdiktat med null kroner lokalt.

Nulldiskusjon

I løpet av forhandlingene ble det en diskusjon mellom de ansatte og ledelsen om hva som egentlig lå i et nulloppgjør, som var det opprinnelige tilbudet fra ledelsen.

De ansatte mente man burde ha null økning i forhold til reallønnsvekst, men fikk ikke gehør for sitt syn.

Redaksjonsklubbens forhandlingsleder, Oddvar Nygård, tror årets oppgjør kan slå tilbake på ledelsen når man skal forhandle lønn neste år. Kravet blir neppe mindre i 2010 etter årets oppgjør.

Reagerte på bonustilbud

Bedriften kom også med et tilbud om en bonusordning som skal ha vakt sterke reaksjoner blant de ansatte. Ordningen var knyttet til netto driftsresultat for 2009, og hadde stigninger i takt med hvor mange millioner man gikk med overskudd.

Nygård sier klubben alltid har vært sterkt imot bonuser knyttet til netto driftsresultat, fordi man kan øke nettoresultatet ved å nedbemanne eller kutte kostnader:

– Vi synes dette er noe ordentlig svineri!

Forhandlingslederen legger til at det ville vært dobbeltmoralsk av klubben å takke ja til en ordning man tidligere har vært sterkt kritisk til at ledelsen har hatt.

Samlet mot

Stemningen på huset er ikke akkurat god etter at det ble kjent at årets oppgjør ble et nulloppgjør.

– Jeg tror en samlet redaksjon er misfornøyd med å få et nulloppgjør, sier klubbleder Helge Nitteberg.

Annonsesvikt

Redaktør Hans Kristian Amundsen synes det er leit at man ikke klarte å bli enige med de ansatte.

– Med de usikre tider vi er inne i og trolig står foran, var det ikke mulig for oss innenfor en ansvarlig ramme å tilby noe mer, sier Amundsen.

Svikten i annonser var pr. mai på ca. 7 millioner i forhold til budsjett, som for samme periode var på 40 millioner kroner.

Se også: Millionkutt i Nordlys

Powered by Labrador CMS