Dag Idar Tryggestad. Foto: Martin Huseby Jensen.
Dag Idar Tryggestad. Foto: Martin Huseby Jensen.

Dag Idar Tryggestad innstilt som nestleder i NJ

Pål Hellesnes og Stein Akre trekker seg som kandidater.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomitéen i Norsk Journalistlag (NJ) har foruten Dag Idar Tryggestad vurdert to andre kandidater til vervet som nestleder, nemlig Pål Hellesnes fra Klassekampen og Stein Akre fra TV 2. Sistnevnte kom inn i nestleder-duellen helt på tampen.

– Dette er jeg ydmyk for. Jeg føler på et krav om å levere. Men landsmøtet skal velge først, og jeg skal vente på det, sier Tryggestad til Journalisten.

Blant tre kompetente kandidater med mange gode egenskaper, er valgkomiteen kommet til at Tryggestad er den sterkeste. Det skriver valgkomiteens leder Sven Arne Buggeland i en pressemelding. 

Les også: En av disse blir trolig NJs nestleder

Vil pendle

Tryggestad leder redaksjonsklubben i Bergens Tidende. Han har siden 2015 vært første vara og fast møtende i landsstyret. Han har fungert som leder i NJ Schibsted og i Konsernutvalget av tillitsvalgte i Schibsted Norge. Han er vara til konsernstyret i Schibsted Norge.

Les mer om hva Tryggestad står for: Mener det må sterkere lut til enn ostehøvelen for å kutte kostnadene for fremtidig drift i NJ

Tryggestad sier nå at hans bidrag inn i NJ vil være erfaring med nedbemanning og omstillingsprosesser.

– Det er mange utfordringer jeg har erfaring med, og som jeg tar med meg inn. Jeg vil og bidra til mer samarbeid på tvers av fagområdene, sier Tryggestad.

Som bosatt i Bergen og med små barn har han skissert et opplegg der han vil pendle mellom Oslo og Bergen.

– Jeg vil være faste dager i Oslo og faste dager i Bergen. Så er det deler av året, som under vårens forhandlinger, at jeg vil være mer i Oslo. Det står og i forslaget til tiltaksplan for neste periode at NJ skal bli mer synlig i hele landet, og det vil jeg bidra til.

God lederduo

– Vi legger avgjørende vekt på at vi med Hege Iren Frantzen og Tryggestad får en lederduo med profesjonell og faglig erfaring som utfyller hverandre: Hun kommer fra den lisensfinansierte allmenkringkasteren NRK, han fra det kommersielle mediekonsernet Schibsted.

Valgkomiteens innstilling er enstemmig. Etter at de ble kjent med innstillingen, har Hellesnes og Akre trukket seg som kandidater til nestledervervet. Begge er fortsatt kandidater til landsstyret.

– Jeg er sikker på at Dag Idar vil gjøre en god jobb som nestleder for NJ. Han har solid erfaring og kompetanse som NJ kommer til å trenge i den perioden vi skal inn i. Han er god til å samarbeide med NJs tillitsvalgte og å finne løsninger som fungerer i redaksjonene, og han er opptatt av å få til samarbeid om problemstillingene vi skal løse. Han er tydelig og uredd og samtidig flink til å lytte og er en god diskusjonspartner, sier påtroppende leder Hege Iren Frantzen om innstillingen.

Valget skjer på Norsk Journalistlags landsmøte 21.-23. mars. Landsmøtet skal også velge nytt landsstyre. Fristen for å foreslå landsstyrekandidater er 21. februar.

Dag Idar Tryggestad har så langt ikke besvart Journalistens henvendelser fredag.

Les også: Vil NJs nye nestleder ha Håkon Okkenhaugs støtte, må personen kunne skjære gjennom