Høyre vil trappe ned pressestøtte til riksdekkende aviser

Mats With Greger
nyhetsstudio

Høyres førsteutkast til partiprogram er publisert, og der tar partiet til orde for å kutte i pressestøtten til riksdekkende aviser.

I programmet heter det blant annet at Høyre vil:

«...trappe ned pressestøtten til riksdekkende aviser, styrke den for lokalmedier, etablere ordninger for å tilgjengeliggjøre nyheter for flere og prioritere midler til digitalisering og et fond for undersøkende journalistikk og verifisering.»

Administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi Øgrey, skriver i en e-post til Journalisten at på tross av at Høyre anerkjenner medienes betydning og flere av utfordringene de står i, bommer partiet på tiltakene.

– Jeg vil særlig advare mot å svekke pressestøtten for noen når journalistikken er under kraftig press. Det er positivt at Høyre deler bransjens ønske om å nå bredere ut, særlig til unge. Vi merker oss at Høyre vil ha plattformnøytrale virkemidler som understøtter innovasjon. Da er det aller viktigste å sørge for at momsfritaket igjen skal gjelde uavhengig av format og plattform. Redaktørstyrte mediers samfunnsoppgave blir stadig blir viktigere, og nå trenger vi politikere som er med og lager løsninger som styrker mediemangfoldet, sier Øgrey.

Powered by Labrador CMS