Tapte søksmål mot HA – nå anker de

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio
Saksøker Morten Oslo under sin partsforklaring i Øvre Innlandet tingrett.

Ingen av utsagnene er rettstridige, var konklusjonen til Østre Innlandet tingrett i sommer etter å ha behandlet søksmålet mot Hamar Arbeiderblad, avisas redaktør og avisas kilde.

Saksøkerne deler ikke den oppfatningen. 

Mandag denne uka leverte saksøkerne, ekteparet Morten Oslo og Gro Oslo, som står bak bedriften Norsk Robotklippersenter, sin anke, skriver Hamar Arbeiderblad.

Anken kommer ikke som noen overraskelse. Samme dag som dommen ble kjent, slo saksøkernes advokat, Linnéa Tereza Karlberg, fast at dommen ville bli anket.

Som Journalisten har dekket i en rekke artikler krevde saksøkerne en millionsum for ærekrenkelser fra Hamar Arbeiderblad, ansvarlig redaktør Katrine Strøm og kilden Marthe S. Nilsen, som stilte opp og fortalte om misnøye rundt håndteringen av en robotgressklipper hun hadde kjøpt.

«Tingretten avsa etter Hamar Arbeiderblads syn en god, grundig og riktig dom, etter å ha fått saken godt opplyst. Det kommer ikke noe nytt frem i anken, og på vegne av Hamar Arbeiderblad vil jeg i tilsvar til anken legge ned påstand om at anken forkastes», skriver advokat Jon Wessel-Aas til Journalisten.

Powered by Labrador CMS