VG har passert 300.000 følgere på Tiktok

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

Med over 300.000 følgere er VG Norges største nyhetskonto på Tiktok.

Fredag feiret VG-gjengen med kake. Fra venstre: Alfred Lindbæk Nortvedt, Maren Olava Hütt, Dmytro Maliarchuk, Kristian Møller Krystad og Tina Sletten.

– At vi har nådd 300.000 følgere beviser at unge finner VGs tilstedeværelse på Tiktok verdiful. Dette kvartalet er det saker om alt fra Mpox-virus og frikortgrense, til sakskomplekset rundt Marius Borg Høiby som engasjerer. Det er bra og viktig at det som fungerer aller best for VG på Tiktok, er nyheter, sier leder for sosiale medier i VG, Maren Olava Hütt, i en pressemelding.

Ifølge Hütt er det flere grunner til at VG har valgt å være tilstede på Tiktok.

– I VGs strategi er det en viktig ambisjon at vi skal nå unge brukere. Jeg pleier å si at grunnen til at vi er på Tiktok er tredelt. Først og fremst er det viktig for oss å bygge en sterk relasjon til unge, og få umiddelbar respons fra dem hver dag. Deretter mener vi at det er viktig at redaktørstyrte medier er tilstede på plattformer unge uansett får sin informasjon fra, særlig i en tid hvor skillet mellom ekte og falskt blir mer utydelig, sier Hütt.

Over halvparten av VGs følgere på Tiktok er under 24 år gamle, viser VGs egen innsikt fra plattformen.

– Some-gjengen evner å få kompleks nyhetsformidling forståelig på en effektiv måte. Suksessen i den unge målgruppen pusher hele redaksjonen til å eksperimentere mer med fortellerteknikkene også på egne flater slik at vg.no-innhold blir formidlet på en langt mer brukervennlig måte enn endeløse tekster. Målet vårt er å få Tiktok-følgerne til å oppsøke VG for å bli oppdatert i nyhetsbildet, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

VG driver også Norges største nyhetskonto på Snapchat, med i underkant av 600.000 følgere.

Powered by Labrador CMS