Ser muligheter for samarbeid

Trykkeriavtalen mellom Dagbladet og A-pressen kanskje bare starten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

A-pressens ledelse ser for seg en rekke samarbeidsmuligheter med Dagbladet. Det er nå kjent at løssalgsavisas opplag for Østlandet skal trykkes hos A-pressens NR1 Trykk i Lillestrøm fra 1. juli 2011. Samtidig legges Dagblad-Trykk ned.

NR1 Trykk har fra før hatt oppdrag med å trykke deler av Dagbladets opplag på lørdager. Den nye avtalen mellom de to medieselskapene gjelder i ti år. Romerikes Blad og 17 andre aviser trykkes i dag hos NR1 Trykk. Trykkeriet har samtidig inngått kontrakt med Edda Trykk i Stokke om deler av Dagbladets opplag.

– Viktig oppdrag

Arild Engebretsen, konserndirektør for trykk og distribusjon i A-pressen og styreleder i Nr1 Trykk, ønsker ikke å antyde hvilke inntekter Dagblad-oppdraget vil resultere i.

– Men dette er et veldig viktig oppdrag for oss.

– Innebærer det behov for investeringer?

– Bare en mindre investering i pakkeriet. Den eldste pakkerilinja fra 1997 skal uansett skiftes ut.

40 mister jobben

Ifølge Romerikes Blad vil ti av de 50 ansatte i Dagbladet Trykk få fortrinnsrett på jobb i Lillestrøm eller i Stokke. Det betyr at 40 Dagblad-trykkere mister jobben.

– Det er grusomt at så mange blir uten jobb. Mange har jobbet i Dagbladet nesten hele sitt yrkesaktive liv, sier tillitsvalgt i Dagbladet Trykk, Knut Jensen, til RB.

Ser flere muligheter

Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen er tidligere ansvarlig redaktør i nettopp Dagbladet. På spørsmål om trykkeriavtalen kan være starten på et utvidet samarbeid mellom A-pressen og Dagbladet svarer han:

– Generelt vil jeg si at mange medieaktører ser etter arenaer for å samarbeide, til beste for alle parter. Dette er en konsekvens av de store endringene som skjer i mediemarkedet. Kontrakten med Dagbladet legger et godt grunnlag for å snakke sammen om samarbeid på andre områder, som marked, salg og digitaltsatsinger.

Ulike markeder

Ifølge Eriksen er det naturlig for A-pressen å se på slike muligheter også i forhold til Dagbladet. Men foreløpig foreligger det ingen konkrete planer om samarbeid, verken med Dagbladet eller andre.

– Dagbladet og vi opererer jo i veldige forskjellige deler av mediemarkedet, henholdsvis i løssalgsmarkedet og lokalavismarkedet.

– Men kan det ikke være fristende for A-pressen å skaffe seg en løssalgsavis?

– Det er mye som er fristende. Men akkurat det har jeg ingen kommentar til, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS