Dagbladet er ikke i tvil om at Jonas Gahr Støre (Ap) vant fredagens partilederdebatt på NRK. Også VG og Adresseavisen trekker ham fram som en av de beste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dagbladet er ikke i tvil om at Jonas Gahr Støre (Ap) vant fredagens partilederdebatt på NRK. Også VG og Adresseavisen trekker ham fram som en av de beste. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Aftenposten mener NRK var vinneren i partilederdebatten

– Bort med avbrytelsene, inn med resonnementene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet og TV 2 gir Jonas Gahr Støre (Ap) terningkast 6 etter fredagens partilederdebatt på NRK. I VG og Adresseavisen får han en 5-er.

TV-debatten på NRK var den siste mellom partilederne før valget. Dagbladet mener at Støre endelig viste styrke, og mener at dette var hans klart sterkeste partilederdebatt i år.

«Snur Solbergs angrep til å handle om lærermangel og andelen ufaglærte i skolen. Klarer å møte en detaljrik og dreven statsminister med både gjenkjennelig retorikk og konkret politikk», oppsummerer Dagbladets Geir Ramnefjell og Ola Magnussen Rydje.

Bak Ap-lederen følger Siv Jensen (Frp) og Audun Lysbakken (SV) med en 5-er hver. Statsminister Erna Solberg (H) får fire på skalaen, mens Kjell Ingolf Ropstad får lavest score med terningkast 2.

Også TV 2 gir Støre en 6-er, etterfulgt av Tine Skei Grande (V) som får 5 øyne på terningen. Kanalen mener Rødts Bjørnar Moxnes kom dårligst ut fredag og gir han en 1-er.

«Kom aldri helt inn i debatten. Slet med å vise til statistikk som underbygger påstanden om at stadig flere føder i grøftekanten. Traff ikke helt. Bruker vanskelige tilgjengelig språk», skriver TV 2-kommentator Aslak Eriksrud.S

VG gir ingen av partilederne full pott, men deler ut tre 5-ere til Solberg, Støre og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Avisa mener Miljøpartiets Une Aina Bastholm var debattens taper, noe grunnet at hun var uheldig med temaene, og gir henne en 2-er.

Adresseavisen gir Støre og Jensen en 5-er hver. Bergens Tidende ruller ikke terningen, men mener Jensen og Lysbakken vant kveldens debatt.

Hos Aftenposten trekkes imidlertid kringkaster NRK fram som vinneren.

– Bort med avbrytelsene, inn med resonnementene. Det fikk også alle partilederne til å fremstå bedre. I et format som ikke krever at samtlige er kretsmester i avbrytelser, er det rom for flere personligheter. Det er befriende, skriver avisa.

Powered by Labrador CMS