Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og rådsleder Julie Brodtkorb (H) under et møte i Kringkastingsrådet tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og rådsleder Julie Brodtkorb (H) under et møte i Kringkastingsrådet tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

140 sinte klager førte ikke til lang debatt i Kringkastingsrådet

NRK møtt med forståelse.

Publisert Sist oppdatert

Før dagens møte i Kringkastingsrådet hadde NRK fått inn 140 klager på dekningen av bilbrannene i Gøteborg i august i år. De aller fleste av klagene gikk på manglende dekning i Kveldsnytt samme kveld som brannene startet.

Men selv om antall klager var veldig høyt, ble det en veldig kort debatt i Kringkastingsrådet.

En av få som tok ordet, var rådsmedlem og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Hans oppsummering var at klagerne hadde vært litt for raske på avtrekkeren.

– Slik jeg forstår det startet disse brannene mellom klokken 21 og 22, og da er det ikke så lett å få dette med i Kveldsnytt, sa Selbekk.

– Jeg tror folk klaget litt for tidlig.

Konstituert nyhetsdirektør Marius Tetlie kunne fortelle at dagen etter brannene, 14. august, kastet de seg rundt og bilbrannene var en av sakene som ble prioritert høyest fra morgenen av. Først på nett og Nyhetsmorgen og etter hvert både i Dagsrevyen og Kveldsnytt.

– Vi sendte resolutt tre reportere til Sverige, kunne han fortelle.

Det kom et par innlegg om man burde – eller ikke burde – ha gått ut med mer informasjon om bakgrunnen til gjerningsmennene, men NRK-sjefens svar var at dette først var aktuelt å se på når man hadde mer oversikt. Ikke umiddelbart etter at hendelsen ble kjent.