Utbrente biler på en parkeringsplass ved Frölunda torg i Gøteborg. Rundt 80 biler ble enten satt fyr på eller utsatt for hærverk i og utenfor Göteborg mandag 13. august. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

«Syntes det er merklig at 80 bilbranner og andre nyheter er noe jeg leser på facebook og ikke nyhetene.»

«Flaut» og «skjerp dere», skriver klagerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Kringkastingsrådet møtes neste torsdag, er det satt av én time og 45 minutter til «gjennomgang av henvendelser til rådet».

Her skal rådet blant annet ta stilling til 140 klager på dekningen av bilbranner i Sverige. Klagene går i all hovedsak på at NRK ikke fikk med seg hendelsen i Kveldsnytt 13. august.

Klagerne skriver blant annet:

«Syntes det er merklig at 80 bilbranner og andre nyheter er noe jeg leser på facebook og ikke nyhetene.»

«Forkastelig at det ikke var noe i Kveldsnytt klokken 23:10 om de 80 bilbrannene i Sverige!!! Ikke OK.»

«Ingen verdens ting om alle bilbranner som har vært i Sverige den siste tiden.. det er for dårlig av dere.. enda det er bare tidsspørsmål om når det skjer i Norge.. skjerp dere»

«Flaut å se at dere enten ikke fikk med dere bilbrannene ila et par timer (i motsetning til alle med Facebook) eller ønsket å skjule det.»

Klager på satire

Til sammen er det 273 klager på nyhetsdekningen til NRK.

I tillegg til bilbranner får den såkalte Hodne-saken mange klager. Her er det innslag i NRKs Satiriks som har vekket harme. 56 personer har klaget på dette.

Deretter har utenriksdekningen fått 54 klager og sportsdekningen 40 (hvor 24 går på fotball-VM).

Den store klagesaken på Kringkastingsrådets bord på forrige møte, var NRKs dekning av Trine Skei Grande-saken. Har hadde det før forrige møtet kommet inn 145 klager.

Alt i alt har NRK fått inn 485 klager siden Kringkastingsrådet møttes før sommerferien. Som er på nivå med forrige møte, da behandlet rådet 452 klager.

Powered by Labrador CMS