A-ha står på scenen på Over Oslo-festivalen, i bakgrunnen skimtes Oslo.

BILDET:

NTB-fotografen som tar seg tid

Javad Parsa ønsker å komme nærmere dem han fotograferer, det er det ikke alltid tid til som NTB-fotograf.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB-fotografer har ofte en standard når de er ute på jobb. Er det en fotballkamp avbildes fotballspillerne, er det en konsert ser vi bilder av scenen og folkemengden, er det rød løper ser vi bilder av kjendisene smilende i flotte kjoler.

Når NTB-fotografene jobber skjer ting raskt. De er avhengige av å få bildene ut fort, mer er det ofte ikke tid til før de sendes til neste jobb.

Javad Parsa tenker nok kanskje litt annerledes på det. Han ønsker å komme tettere på. Han ønsker å dokumentere hva som skjer på bakerste rad og i buskene, ikke bare på scenen. Da han ble intervjuet til jobben som NTB-fotograf, sa han at han ønsket å ikke bare være en pressefotograf, men også en dokumentarfotograf for NTB.

NTB-fotograf Javad Parsa ønsker å komme tett på.

Tar man en rask titt innom bildearkivet til NTB har Parsa virkelig fått kjørt seg sist helg. Åpningen av Nasjonalmuseet, en brann i Oslo, fotballtreningen til Sveriges landslag, en festival og en fotballkamp.

Det dukker ikke opp altfor mange muligheter i en hektisk nyhetshverdag til å dyrke dokumentarfotografiet, men innimellom får han det til. Bildene han tok fra festivalen Over Oslo forrige helg var en sånn gang.

– Jeg vil gå nærmere og jeg vil prate med dem jeg tar bilder av, da holder det ikke med bare en time. Jeg var på Grefsenkollen fra klokka 20.00 til 01.00 lørdag. Det var fire, fem timer med arbeid den kvelden. Det var veldig fint å være der og ta bilder igjen etter to år med korona, sier Parsa til Journalisten.

Bent Erik Vanberg har pakket seg inn i en pose under en konsert.
Anders Mysen og Malin Stensåsen storkoser seg på A-ha-konsert.
Tross dårlig vær var stemningen god på festivalen «Over Oslo»
A-ha konserten i «Over Oslo» på Grefsenkollen lørdag kveld var utsolgt. Noen fikk med seg et glimt av konserten utenfra.
Powered by Labrador CMS