– Vi har hatt bildeavtale med Reuters i mange år. Satsingen deres på europanyheter gjør at vi også ønsker tilgang til nyhets- og varslingstjenesten dere, sier nyhetsredaktør Hilde Schjerve i NTB.

Norsk Telegrambyrå

NTB har inngått ny avtale med Reuters

Det er særlig krigen i Ukraina som har økt behovet for og verdien av Reuters som nyhetsleverandør, sier nyhetsredaktør Hilde Schjerve.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden årsskiftet har det jevnlig dukket opp Reuters-byliner i nyhetssaker fra NTB. Dette har vært en test, og i forrige uke signerte de to nyhetsbyråene en ny kontrakt.

– Jeg er strålende fornøyd med at NTB + Reuters = sant igjen. Dette gjør oss enda bedre rustet til å levere raske og presise nyheter fra hele verden, sier Hilde Schjerve, nyhetsredaktør i NTB, i en pressemelding.

NTB samarbeider med mange nyhetsbyråer om utveksling av bilder, tekst og video. Store internasjonale byråer, som amerikanske AP, franske AFP og tyske DPA, og de nordiske byråene svenske TT, finske STT og danske Ritzau, inngår allerede i NTBs portefølje. Nå kommer Reuters inn som en ekstra bonus, skriver NTB.

Særlig krigen i Ukraina har økt behovet for og verdien av Reuters som nyhetsleverandør, ifølge Schjerve.

Nå også tekst

– Vi har hatt bildeavtale med Reuters i mange år. Satsingen deres på europanyheter gjør at vi også ønsker tilgang til nyhets- og varslingstjenesten deres, sier hun.

Opp igjennom historien har britiske Reuters vært en viktig leverandør av nyheter til NTB.

Da Norsk Presseforbund en periode tok over eierskapet etter første verdenskrig, ble avtalen med Reuters sett på som avgjørende. Det samme da NTB ble reorganisert etter andre verdenskrig. Men de siste årene er det særlig AP og AFP som har vært grunnmuren i utenriksnyhetene fra NTB.

Solveig Joten Svensen, vaktsjef i NTB.

Vaktsjef på utenriksdesken i NTB, Solveig Joten Svensen, mener det er avgjørende for en desk som dekker det som skjer i verden døgnet rundt, å få tilgang til det de store internasjonale byråene driver med.

– Foruten å være et solid bidrag til NTBs overvåking av utenriksnyheter, gjør Reuters oss enda bedre rustet til å bedrive løpende kildekritikk, sier Joten Svensen i pressemelding.

Økt interesse

NTB opplyser at byrået de siste årene har merket økt interesse for utenriksstoff hos mediekundene. Det gjelder ikke bare riksmediene, men også hos region-, nisje-, og større lokalmedier.

Ifølge nyhetsredaktøren forventer kundene mer av NTB på både løpende hendelser og lengre saker som går i dybden og forklarer hva som skjer.

– NTB må levere på det kundene forventer av utenriksdekningen vår, og da må vi ha de beste samarbeidspartnerne. Det har vi nå, sier Schjerve.

Powered by Labrador CMS