Twitter har lenge brukt merkelapper som «regjeringsfinansiert» på enkelte medier i land med autoritært styresett. Nå er den tid forbi.

Omstridt medie-merking fjernes av Twitter

Twitter har fjernet merkelappene «regjeringsfinansiert» og «statstilknyttet» fra kontoene til kringkastere med offentlig finansiering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder nyhetsbyråene AFP og AP, som fredag har sjekket brukerkontoene til amerikanske NPR, canadiske CBC, Radio New Zealand og Sveriges Radio.

Alle har fått merkelappene fjernet. Det har også russiske Sputnik og det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Twitter har lenge brukt merkelapper som «regjeringsfinansiert» på enkelte medier i land med autoritært styresett. Men i nyere tid er kringkastere i vestlige land blitt merket på samme måte.

Flere av dem mislikte dette sterkt. Både NPR og CBC har sluttet å bruke Twitter i protest. Sveriges Radio har også droppet Twitter – men den svenske kringkasteren har vist til andre grunner og sagt at de godtar merkelappen «offentlig finansiert».

Samtidig som Twitter har fjernet den omstridte mediemerkingen, har det sosiale mediet også fjernet merking som viser at brukerkontoene til en rekke kjente personer er verifisert. Heretter må de betale for å få et slikt «godkjentstempel».



Powered by Labrador CMS