Thomas Spence og Jens Stoltenberg. Foto: Kathrine Geard
Thomas Spence og Jens Stoltenberg. Foto: Kathrine Geard

Lover ikke økt pressestøtte

Stoltenberg uten signaler om å innfri Soria Moria-løfte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg ga ingen signaler om å oppfylle løftet om økt pressestøtte, da han snakket med Journalisten.no etter sin visitt hos Oslo-journalistene onsdag.

Etter at møtet var avsluttet, som nevnt i hovedsaken uten tilløp til altfor kritiske spørsmål fra medieflokken, gjorde Stoltenberg det han egentlig ikke liker så godt. Han lot seg i tur og orden intervjue i etterkant av journalister fra NRK, Journalisten.no, VG og NTB.

– Hadde du egentlig ønsket å få bryne deg på mer offensive spørsmål fra de frammøtte?

– Dette var en hyggelig sammenkomst og en fin måte å gjøre det på. Jeg var forberedt på at spørsmålene skulle stilles av de to intervjuerne, og jeg skjønner at folk da er uvant med rollen.

Forskjellsbehandling?

Stoltenberg forklarer at han ønsket å fokusere på fordeler og ulemper ved måten han kommuniserer med journalister på i dag.

– Veldig mye av den kommunikasjonen skjer med en og en. Selv når vi presenterer nyheter på pressekonferanser, så går selve pressekonferansen veldig fort. Så er det en lang serie med separatintervjuer. Det reiser blant annet spørsmål ved om budskapet kan bli forskjellig, selv om jeg ønsker å si det samme til alle. På den måten kan det bli litt tilfeldig og vilkårlig, og kanskje ender det med litt forskjellsbehandling.

Stoltenberg sier at han opplever at journalistene selv ønsker det slik, men kunne selv altså tenke seg mer felles formidling.

Økt pressestøtte?

– Det står i Soria Moria-erklæringen at pressestøtten skal økes i regjeringsperioden. Er det mulig, med et halvt år igjen?

– Jeg kan ikke si noe annet enn at vi ønsker å oppfylle mest mulig av Soria Moria. Om og når dette er mulig å oppfylle, må vi komme tilbake til.

– Revidert statsbudsjett i juni er vel siste mulighet?

– Ja, nettopp. Jeg hører hva du sier. Vi får tenke på det da.

Powered by Labrador CMS