Avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon skriver om uttalelser fra Skup-juryleder Lars Helle.
Avdelingsleder Kristine Moskvil Thorsen i Kirkens Bymisjon skriver om uttalelser fra Skup-juryleder Lars Helle.

DEBATT:

Overraskende og skuffende fra Skup-jurylederen

Ser ut som Lars Helle overprøver PFU, skriver Kristine Moskvil Thorsen.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.
  • Dette innlegget er en respons på Journalistens nyhetsartikkel «NRK Brennpunkt dobbelfelt i PFU: Kan likevel vinne Skup-prisen».

Uttalelsen fra juryleder i Skup overrasker meg. Et av kriteriene for prisen er at arbeidet skal utføres i samsvar med Vær varsom-plakatens regler. Jeg undrer meg derfor over at juryen ikke tillegger dette vekt i sin vurdering. PFU -behandlingen endte med dobbel fellelse av NRK i denne saken, og her ser det ut som om Lars Helle overprøver denne. Dette undergraver i så tilfelle pressens egen selvdømmeordning og er er alvorlig for pressens rolle i samfunnet.

Kirkens Bymisjon klagde «Massasjesalongene» inn til PFU på vegne av kvinner som opplever seg misbrukt av NRK i prosessen og uthengt i samfunnet som konsekvens av publiseringen. I etterkant har flere salonger vært utsatt for hærverk, fått avføring lagt på trappen og barn av kvinner har opplevd mobbing og skjellsord ropt etter seg.

Å antyde at vår klage kan ha bli brukt som verktøy for å svekke journalistisk arbeid, er overraskende og skuffende. Jeg kan garantere Helle at den eneste motivasjonen Kirkens Bymisjon har hatt for å klage til PFU var å forsøke å gjenopprette en verdighet for kvinnene, samt bidra til å forhindre at andre utsatte personer kan bli utsatt for lignende.

Så velger vi å ha tiltro til at etisk standard er viktigere for pressen enn et skup og pris.

Powered by Labrador CMS