– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg, sier Øyvind Lien, som nå overtar som toppsjef i Varingen.
– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg, sier Øyvind Lien, som nå overtar som toppsjef i Varingen.

MEDIEFOLK:

Øyvind Lien overtar som ansvarlig redaktør i Varingen

Forlater Ringerike for nye lederoppgaver på Romerike.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Lien (57) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Varingen i Nittedal, skriver Amedia i en pressemelding.

– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg. Nå skal jeg ta med meg erfaringene fra Ringerike, og forhåpentligvis utvikle tradisjonsrike Varingen videre, sier Lien i pressemeldingen.

Lien ble ansatt i Ringerikes Blad i 1990, først i avisas nærradio, og deretter i papiravisen. Så var han ute i noen år for å lede Eikerbladet i Mjøndalen - en tidligere gratisavis som daværende A-pressen overtok.

Han har vært redaksjonssjef, nyhetsredaktør, nyhetsleder og konstituert ansvarlig redaktør i to perioder i Ringerikes Blad. De siste årene har han hatt et spesielt ansvar for debatt, kommentarer og podkast, i tillegg til å skrive.

Styreleder i Varingen, Kristina Fritsvold Nilsen, trekker også fram at Lien gjennom sine år i Ringerikes Blad allerede kjenner Amedia godt, og derfor har god kunnskap om konsernets strategier for utvikling av lokalavisene, og hvilken støtte han kan få i dette arbeidet.

– Jeg kjenner Øyvind som en god leder med bred publisistisk erfaring og god forståelse for lokaljournalistikkens egenart. I sine lederroller, blant annet som konstituert ansvarlig redaktør i avisa, har han bidratt til at Ringerikes Blad har en tydelig profil og et godt feste i lokalsamfunnet, sier styrelederen - og legger til:

– Jeg er sikker på at han kommer til å bruke all sin erfaring til å utvikle Varingen til å bli en enda bedre lokalavis for innbyggerne i Nittedal, sier Kristina Fritsvold Nilsen.

Powered by Labrador CMS