Ola Mjaaland har vært innom NRK tidligere. Foto: Facebook
Ola Mjaaland har vært innom NRK tidligere. Foto: Facebook

NRK henter Skup-premierte gravejournalister til nyhetsavdelingen

Ola Mjaaland og Peder Ottosen ansatt i NRKs innenriksavdeling. 

Publisert Sist oppdatert

Ola Mjaaland jobber i dag i produksjonsselskapet Mastiff med Åsted Norge for TV 2. Han har tidligere erfaring fra Fædrelandsvennen, Aftenposten, VG og NRK. 

I fjor fikk han SKUP-diplom for sakene om de hemmeligholdte veirapportene, som han lagde for VG. Nå går han til jobben som innenriksreporter i NRK, sammen med Dagbladet-journalist Peder Ottosen

– En fast jobb i NRK er en drømmemulighet som var umulig å si nei til. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med masse dyktige kollegaer. Samtidig vil jeg si at det er litt trist å forlate en så sterk og fin gjeng i Åsted Norge, sier Mjaaland til Journalisten. 

Nye arbeidsoppgaver 

Peder Ottosen kommer fra Dagbladets politiske avdeling. Han har også vært redaksjonssjef for Dagbladet TV. Han fikk sitt første Skup-diplom i 2009 mens han fortsatt var journaliststudent i Volda, etter å ha avslørt feil og uheldige bindinger rundt det nye kulturhuset i Volda. I 2012 fikk han Skup-diplom for avsløringene rundt Odd Nerdrum-dommen.

– Det er vemodig å slutte i Dagbladet etter så mange år, men noen ganger dukker det opp muligheter man må kaste seg på. Jeg gleder meg til nye arbeidsoppgaver i NRK, og bli kjent med de flinke folka der, sier Ottosen.

Han vil også takke alle sine gode kollegaer i Dagbladet for sju fantastiske år, og alle mulighetene han har fått der.

– Det er en fantastisk dugnadsånd der, jeg har lært utrolig mye av gode kollegaer, og sjefene har vist meg stor tillit. Det vil jeg alltid være takknemlig for. 

Sterk søkerliste

Etter to runder med intervjuer valgte NRK to sterke journalister som tilsammen har fått tre Skup-diplomer de siste årene. Ifølge NRK var det en sterk søkerliste. 

 – Det er viktig for oss å styrke både det journalistiske kildearbeidet og vår digitale kraft. Peder og Ola er to reportere som har begge deler, derfor er vi veldig glade for å få dem på laget, sier konstituert reportasjeredaktør Anders Børringbo i en pressemelding.

Både Mjaaland og Ottosen stikker innom NRK i løpet av de neste ukene for å hilse på sine nye kolleger.

Konstituert redaksjonssjef Marianne Ytre-Eide i innenriksavdelingen forteller Journalisten at de er stolte og glade over at de to gravejournalistene har valgt overgang til NRK Nyheter.

– Innholdet er viktigere enn noen gang, og vi håper at disse to, sammen med mange allerede dyktige journalister i nyhetsavdelingen, skal bidra til å sette NRK Nyheters innhold på dagsorden i den spennende tiden vi har fremover, sier hun.