Nyvalgt leder Phillippe Leruth. Foto: Antonio Bozzardi/IFJ
Nyvalgt leder Phillippe Leruth. Foto: Antonio Bozzardi/IFJ

Philippe Leruth ny leder i IFJ

Overtar vervet etter Jim Boumelha, som ble valgt til kasserer.

Publisert Sist oppdatert

Den belgiske journalisten Philippe Leruth ble valgt på verdenskongressen til den internasjonale journalistføderasjonen IFJ i forrige uke.

Han har jobbet i avisen L’Avenir, og har en fortid som nestleder i den europeiske journalistføderasjonen EFJ fra 1995 til 2005.

Leder Jonas Nordling i det svenske journalistlaget ble valgt inn i IFJs styre, som består av 21 medlemmer.

– Det kjennes bra at Sverige og Norden igjen er representert i IFJs ledelse slik at vi kan være med å påvirke journalistikken og journalisters forhold i et internasjonalt perspektiver, sier Nordling ifølge det svenske forbundets nettsted.

Konflikt

Norske Eva Stabell satt i IFJs ledelse i en årrekke fra 2001 inntil hun mistet plassen på forrige kongress i 2013. Norsk Journalistlag (NJ) vurderte lenge å bryte med IFJ på grunn av konflikt, men konkluderte etter Stabells anbefaling å forbli i IFJ inntil videre.

Les også: Bitter krig i IFJ

NJs landsstyre erklærte i 2013 mistillit til tidligere IFJ-leder Jim Boumelha, som Leruth nå har erstattet. Boumelha satt som IFJ leder fra 2007 til i år.

Men han fortsetter i IFJs ledelse. Han ble valgt som kasserer på forrige ukes kongress, og fortsetter derfor i IFJs arbeidsutvalg sammen med den nye lederen og nyvalgt nestleder Younes M’Jahed fra Marokko.

Powered by Labrador CMS